Ispiši ovu stranicu

Promocija filma NEnasilje

Promocija filma NEnasilje Foto: Mirovna grupa mladih Dunav

U okviru VukovART-a večeras se u 18 sati u prostorijama Mirovne grupe mladih održava promocija filma NEnasilje, koji je dio istoimenoga projekta kojim se široj javnosti, a posebice mladima nastoji promovirati tolerancija, uvažavanje različitosti i doprinijeti izgradnji kulture mira.

- Akteri su filma mladi koji su sami osmislii tekstove, snimali, producirali i editirali film. Potpisnici su filma Luka Bogojević, Luka Orešković, Luka Bilanović i Luna Uglik, oni su samostalno osmislili cijeli koncept filma - rekla je Martina Uglik, predsjednica upravnog odbora Mirovne grupe mladih Dunav te dodala kako se filmom prikazuju različite vrste nasilja i obrasci ponašanja nasilnika. Treća je ovo godina suradnje s organizatorima VukovART-a, a promocija filma samo je jedna od brojnih aktivnosti kojima Mirovna grupa mladih sudjeluje u ovogodišnjem festivalu.
- U okviru VukovART aktivnosti, proveli smo do sada izložbu radova učenika Umjetničke škole, koja će biti dostupna i u petak, 28. svibnja. Proveli smo i debatu, sada nam predstoji promocija filma, a zatim 3. lipnja imamo motivacijsko-likovnu radionicu s izložbom slika Davora Gobca koji će joj i prisustvovati. Beat buster radionice ritma održat će se 5. i 6. lipnja. Mladi koji u našim prostorijama vježbaju, grupa TRAG, nastupit će dva puta tijekom festivala. I konačno, između 7. i 11. lipnja oslikavat ćemo potporni zid - navela je Uglik.

S obzirom na trenutne epidemiološke mjere, promocija filma održava se na dvije lokacije u srijedu, u prostorijama Mirovne grupe mladih Dunav u 18 sati te u četvrtak u 19 sati u prostoru novog društvenog centra u Borovu naselju. Broj sudionika ograničen je na 25.

Projekt NEnasilje traje do 31. svibnja, a njegov je cilj povećati kod mladih osoba osjećaj važnosti vršnjačkog nasilja i nasilja među mladima, razviti osjećaj međusobnog poštovanja, empatije te uvažavanja međusobnih različitosti. Vrijednost je projekta 60 tisuća kuna, a financira ga u potpunosti Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Pročitano 341 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI