NAJNOVIJE
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)
U pripremi je novi korona protokol za škole

Četvrti val koronavirusa u našoj zemlji uzima maha, a koronabrojke su i dalje četeroznamenkaste, prenosi Media servis. Preminulo je 12 osoba. Među novozaraženima dominiraju djeca i mladi, na današnjeg 1291 novozaraženog, 260 ih je školske dobi. Upravo zato najavljen je novi koronaprotokol za škole. A za sedam dana bez Covid potvrda zdravstveni i socijalni radnici neće moći na svoje radno mjesto.

(Petak, 24 Rujan 2021 16:50)
Novi krug javnog cijepljenja 29.rujna u Vinkovcima

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije i Doma zdravlja Vinkovci pozivaju sve zainteresirane punoljetne osobe s područja Vukovarsko-srijemske županije, a koje se do sada nisu cijepile protiv COVID-19,  da se odazovu na cijepljenje. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:25)
Aladrović umirovljenicima najavio mogućnost trećeg roka za isplatu covid dodatka

Nakon svečane sjednice Skupštine Matice umirovljenika Hrvatske, ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Josip Aladrović potvrdio je da postoji mogućnost otvaranja trećeg poziva za isplatu covid dodatka onim umirovljenicima koji ispunjavaju uvjete, a do sada taj dodatak nisu dobili. 

(Petak, 24 Rujan 2021 16:20)

Promocija filma NEnasilje

Promocija filma NEnasilje Foto: Mirovna grupa mladih Dunav

U okviru VukovART-a večeras se u 18 sati u prostorijama Mirovne grupe mladih održava promocija filma NEnasilje, koji je dio istoimenoga projekta kojim se široj javnosti, a posebice mladima nastoji promovirati tolerancija, uvažavanje različitosti i doprinijeti izgradnji kulture mira.

- Akteri su filma mladi koji su sami osmislii tekstove, snimali, producirali i editirali film. Potpisnici su filma Luka Bogojević, Luka Orešković, Luka Bilanović i Luna Uglik, oni su samostalno osmislili cijeli koncept filma - rekla je Martina Uglik, predsjednica upravnog odbora Mirovne grupe mladih Dunav te dodala kako se filmom prikazuju različite vrste nasilja i obrasci ponašanja nasilnika. Treća je ovo godina suradnje s organizatorima VukovART-a, a promocija filma samo je jedna od brojnih aktivnosti kojima Mirovna grupa mladih sudjeluje u ovogodišnjem festivalu.
- U okviru VukovART aktivnosti, proveli smo do sada izložbu radova učenika Umjetničke škole, koja će biti dostupna i u petak, 28. svibnja. Proveli smo i debatu, sada nam predstoji promocija filma, a zatim 3. lipnja imamo motivacijsko-likovnu radionicu s izložbom slika Davora Gobca koji će joj i prisustvovati. Beat buster radionice ritma održat će se 5. i 6. lipnja. Mladi koji u našim prostorijama vježbaju, grupa TRAG, nastupit će dva puta tijekom festivala. I konačno, između 7. i 11. lipnja oslikavat ćemo potporni zid - navela je Uglik.

S obzirom na trenutne epidemiološke mjere, promocija filma održava se na dvije lokacije u srijedu, u prostorijama Mirovne grupe mladih Dunav u 18 sati te u četvrtak u 19 sati u prostoru novog društvenog centra u Borovu naselju. Broj sudionika ograničen je na 25.

Projekt NEnasilje traje do 31. svibnja, a njegov je cilj povećati kod mladih osoba osjećaj važnosti vršnjačkog nasilja i nasilja među mladima, razviti osjećaj međusobnog poštovanja, empatije te uvažavanja međusobnih različitosti. Vrijednost je projekta 60 tisuća kuna, a financira ga u potpunosti Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Pročitano 342 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija