NAJNOVIJE
VSŽ: 34 novopozitivne osobe na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 34 su novopozitivne osobe na COVID-19, potvrđenih PCR testiranjem.

(Subota, 25 Rujan 2021 09:11)
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)

Knjižnica Lovas dobiva novu opremu

Knjižnica Lovas dobiva novu opremu Foto: Općina Lovas

Načelnica Općina Lovas Tanja Cirba i ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek su potpisali ugovor o korištenju sredstava Ministarstva za program „Nabava opreme za potrebe knjižnice u Lovasu“.

Temeljem Ugovora odobrena su sredstva u iznosu od 30 tisuća kuna, kojima će se obnoviti dotrajala oprema knjižnice Lovas i to, panoi, police, vitrine, regali, stolovi, klupe i konferencijske stolice.

- Modernizacija ove opreme, uz prethodno nabavljenu suvremenu informatičku i multimedijalnu opremu te bogati knjižni fond, učinit će knjižnicu Lovas funkcionalnijom i ugodnijom za sve korisnike – rekla je načelnica Cirba.

Ukupna vrijednost programa opremanja knjižnice iznosi 55 tisuća kuna te će Općina Lovas za zatvaranje financijske konstrukcije izdvojiti iznos od 25 tisuća kuna. Cirba je uputila zahvalu i nositelju knjižnične djelatnosti – Gradskoj knjižnici Vukovar pri realizaciji ovog i ostalih projekata u ogranku Lovas.

Pročitano 230 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija