NAJNOVIJE
U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok gradit će se pet objekata

U Domu za starije i nemoćne osobe Ilok potpisan je ugovor za izgradnju pet objekata.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:54)
Vinkovci: objavljen natječaj za stipendiranje srednjoškolaca

Grad Vinkovci objavio je Natječaj za dodjelu učeničkih stipendija redovitim učenicima srednjih škola s prebivalištem na području Grada Vinkovaca za tekuću školsku godinu.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:49)
Samopopisano više od milijun građana

Prema najnovijim podacima Državnog zavoda za statistiku, do sada se ukupno samopopisalo više od 1 043 000 građana.

(Subota, 25 Rujan 2021 07:47)
Održana premijera filma Vučedolska jarebica

U kino dvorani Cinestara Vukovar održana je premijera drugog filma iz filmskog serijala „Vučedolske tajne“ – „Vučedolska jarebica“.
Naime, u tijeku je snimanje znanstveno-povijesnog serijala od ukupno 5 filmova o naprednoj vučedolskoj kulturi koja je dominirala Europom prije 5000 godina. Filmovi se snimaju prema scenariju arheologa, prof. dr. sc. Aleksandra Durmana, u režiji Darka Puharića, a bave se najznačajnijim detaljima iz života Vučedolaca, geografskim i povijesnim elementima, kao i onim metafizičkim, religioznim i mitološkim elementima.

(Petak, 24 Rujan 2021 21:36)
Poludnevni boravak za djecu u Brezi Vukovar

Podružnica Breza Vukovar osnovana je u studenom 2018. godine i provodi uslugu poludnevnog boravka za djecu u dobi od 7 do 14 godina za koju stručne službe procjenjuju da su djeca u riziku. S početkom nove školske godine, s grupom mališana nazvanom Vukovarski malci  započela je i nova godina provedbe poludnevnog boravka. 

(Petak, 24 Rujan 2021 18:18)
Iz Vukovara poručeno: Nulta stopa tolerancije na nasilje nad ženama i nasilje u obitelji!

Povodom Nacionalnoga dana borbe protiv nasilja nad ženama, članovi i članice vukovarsko-srijemskog Županijskog tima za sprječavanje i borbu protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji održali su u Vukovaru sastanak te ukazali da je obilježavanje toga dana senzibiliziranje društva na problematiku nasilja nad ženama te slanje jasne poruke da se nasilje ni u kakvom obliku ne tolerira.

(Petak, 24 Rujan 2021 18:11)
Nizak vodostaj Drave kod Osijeka, obustavljena plovidba

Vodostaj Drave kod Osijeka već danima je toliko nizak da se može hodati po koritu rijeke. S tim u vezi je posljedično i zabrana plovidbe. Posljednji je put tako nizak vodostaj zabilježen 2003 godine, a zbog čega je tomu tako, pojasnio je Ivica Nađ, voditelj Centra obrane od poplave sektora B pri Hrvatskim vodama u Osijeku – Vodnogospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu.

(Petak, 24 Rujan 2021 17:58)

Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Razgeldavanje gradilišta knjižnice u Vinkovcima Razgeldavanje gradilišta knjižnice u Vinkovcima Hina

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

Obišla je mjesto pronalaska kostiju mamuta u Mohovu, staru gradsku jezgru u Iloku, Muzej vučedolske kulture u Vukovaru i gradilište Gradske knjižnice i čitaonice u Vinkovcima.

Izjavila je da je "vinkovačka knjižnica veliki dug hrvatske kulture, izgorjela je u Domovinskom ratu i predugo se čekalo da se pokrene projekt izgradnje nove knjižnice.

Po njezinim riječima ministarstvo je dosad u vinkovačku knjižnicu uložilo devet milijuna kuna te će i dalje, kako to radovi budu zahtijevali, sufinancirati izgradnju.

"Ona će sigurno biti primjer kako dalje treba razvijati knjižničnu mrežu i ispunjavat će puno više od standarda koji se traže za narodne knjižnice", rekla je Nina Obuljen Koržinek.

Gradnja nove knjižnice počela je prošle godine, a radovi su vrijedni 47,6 milijuna kuna.

Knjižnica se gradi na mjestu na kojem je i prije Domovinskog rata bila knjižnica koja je potpuno izgorjela u noći na 17. rujna 1991. nakon što je pogođena neprijateljskim granatama.

Gradilište su obišli i ministar obrane Mario Banožić te vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, javlja Hina.

Pročitano 238 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija