Ispiši ovu stranicu

Izložba lutaka u gradskom parku

Lutke su izradili studenti od recikliranoga drveta Lutke su izradili studenti od recikliranoga drveta Hina

U sklopu programa za djecu Adventski utorak u vinkovačkom gradskom parku postavljena je izložba lutaka, instalacija koje su izradili studenti Odsjeka za kreativne tehnologije Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku.

Po riječima voditelja radionice i mentora Dejana Durakovića, lutke su izrađene u sklopu jednotjedne radionice  čija je tema bila kreacija i izrada lutaka od recikliranog drveta.

"Ova izložba trebala je biti postavljena u sklopu 25. Lutkarskog proljeća koje je zbog epidemije koronavirusa proljetos moralo biti odgođeno", kazao je Duraković dodajući kako puno toga treba znati, posebice u domeni tehnologije, da bi se uradile ovakve kreacije koje mogu biti na ponos osječke Akademije.

Voditeljica radionice i mentorica Ria Trdin ocijenila je kako je izložba pokazala što je likovnost i što je lutka.

"Vidi se da to nije opisivanje i deskripcija stvarnosti već da je lutka metafora. Koji god oblik da stavite, dva puceta ćemo uvijek prepoznavati kao oči, uvijek ćemo iznaći metafore na neke likove", rekla je Ria Trdin.

U sklopu Adventskog utorka u Gradskom kazalištu Joze Ivakića u Vinkovcima u večernjim satima izvodi se božićna predstava za djecu Hoću Božić svaki dan.

Organizator Adventskog utorka je Umjetnička organizacija „Asser Savus“ iz Vinkovaca, javlja Hina.

Pročitano 853 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun