Ispiši ovu stranicu

Glumica Branka Cvitković upalila treću adventsku svijeću u Vukovaru

Glumica Branka Cvitković upalila treću adventsku svijeću u Vukovaru Foto: Marija Molnar

U okviru 23.vukovarskih adventskih svečanosti treću svijeću na adventskome vijencu u dvorcu Eltz upalila je nacionalna prvakinja HNK Zagreb u mirovini i profesorica na Odsjeku glume Sveučilišta Libertas Branka Cvitković. Dio je to tradicije po kojoj u trećoj nedjelji Došašća svijeću u Vukovaru pale velikani hrvatskoga glumišta.

- Za mene je ovo jedna čast i ljubav prema Vukovaru koju gajim od sveg srca za sve vas koji ste ovdje. To ću svoje raspoloženje i osjećaje pronijeti svima koje znam. Paleći ovu svijeću mislila sam na trenutke kada je Vukovar zasvijetlio onom ratnom vatrom i kada je u našim srcima izazvao vječnu vatru koja gori u nama i našim srcima zauvijek - rekla je Citković nakon paljenja svijeće.

U nastavku programa, publika je mogla pratiti razgovor s njom kojega je vodio Joško Ševo, glumac i red.prof. Akademije dramskih umjetnosti u Zagrebu te predsjednik Festivala glumca.

Učenici prvog Ia razreda OŠ Antuna Bauera Sara Blažević i Bruno Šantek  izveli su program Božićna čestitka pod vodstvom učiteljice Biljane Mihaljev.

Također, uz ovaj program, posjetitelji su mogli i razgledati izložbu Anđeli renomiranog fotografa Ive Pervana te izložbu čestitki, crteža i instalacija učenika vukovarskih osnovnih škola, postavljene u Paviljonu I kao i postavljene stolove koji dočaravaju ugođaje seoskog i građanskog domaćinstva.

U perivoju dvorca Eltz pak postavljen je božićni ugođaj srijemskoga sela i naselja Betlehem s instalacijama slamnatih figura osječkoga umjetnika Nikole Falera Tu je ujedno postavljeno i klizalište koje je cijeli dan otvoreno za posjetitelje, a posebno u noćnim satima nudi prekrasan božićni ugođaj zbog mnoštva svjetlosnih lampica i instalacija.

Vukovarske adventske svečanosti odvijaju se u organiziciji Gradskoga muzeja Vukovar, Hrvatskoga doma Vukovar, Turističke zajednice grada Vukovara i Franjevačkoga samostana Vukovar.

Pročitano 918 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar