Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

U Gradskoj knjižnici Vukovar, predavanje na temu HIV i AIDS

Kako bi ljudima pomogli u prevenciji različitih bolesti, u suradnji s Hrvatskom komorom zdravstvenih radnika, u  Gradskoj knjižnici Vukovar. mr. sc. Darko Mijatović će u 19 sati održati predavanje na temu „HIV i AIDS“.

Predavanje je  namijenjeno općoj populaciji, a prvenstveno adolescentima, kaže Mijatović dodavši kako je opće poznato da takve osobe vrlo rano stupaju u seksualne odnose te je stoga jako važno naglasiti taj preventivni dio, a  zatim osobe koje inače imaju problema sa imunološkim sustavom.

Ovaj virus se najčešće prenosi spolnim putem i to većinom kod homoseksualne populacije, zatim kod seksualnih partnera bolesnika, kod intravenskih narkomana, od bolesti majke na plod odnosno novorođenče te kod presađivanja tkiva ili organa. Mijatović kaže kako se osobe zaražene HIV-om godinama mogu osjećati zdrave.

- Za ovu bolest, na žalost još uvijek nema lijekova, terapije niti izlječenja i smrtnost je vrlo visoka poglavito u zemljama trećeg svijeta ili u zemljama u razvoju – kaže Mijatović.

Predavanje će se realizirati uz poštivanje preporuka o fizičkom distanciranju, osobnoj higijeni i higijeni prostora koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Pročitano 876 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI