NAJNOVIJE
Ispitan vozač kosovskoga autobusa, branio se šutnjom

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu branio se šutnjom, potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić, a prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:00)
Raspisan natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold

Veleučilište Lavoslav Ružička raspisalo je natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold u Vukovaru.

Studentski dom raspolaže sa 108 smještajnih kapaciteta od čega su dva za osobe s invaliditetom. Sve sobe su klimatizirane s odvojenom kupaonicom i kuhinjom te imaju dostupan internet.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi redovni studenti državljani Republike Hrvatske i Europske unije koji studiraju na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Prema ugovoru sa Središnjim državnim uredom za hrvate izvan Republike Hrvatske pravo na smještaj imaju i studenti koji su se upisali na veleučilište, a pripadnici su hrvatske manjine. Pravo nemaju izvanredni studenti i oni koji imaju prebivalište u Vukovaru.

Studentski dom sagrađen je preko operativnog programa konkurentnosti kohezija - modernizacija, unaprjeđenje iproširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, stoga prednost imaju studenti sa invaliditetom i studenti sa slabijim soci-ekonomskim statusom.

Prijave se podnose isključivo putem pošte, a rok za dostavu je do 31. kolovoza kako bi brucoši koji upisuju prvu godinu mogli aplicirati za smještaj.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:25)
Održan sastanak hrvatskih ZAKUD-a

Na inicijativu predstavnika Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije u Karlovcu je održan 3. susret županijskih ZAKUD-a Hrvatske u sklopu kojega je održan i radni sastanak hrvatskih ZAKUD-a.

Na radnome sastanku razgovaralo se o planu, provedbi rada i aktivnostima Zajednica do kraja godine te o provedbi ovogodišnjih, 56. Vinkovačkih jeseni, ovisno o epidemiološkom razvoju situacije.

- Tema ovih sastanaka zajednička je suradnja u očuvanju hrvatske tradicije. U godinu i pol dana, zbog korone, situacija se pogoršala i u vezi članstva i u vezi naših manifestacija. Mi bismo sada htjeli pomoći jedni drugima kako bi se naša tradicija očuvala i kako ne bi otišla u zaborav - rekla je predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije Jasna Požar.

Požar je istaknula kako se na sastanku dogovorio i zajednički nastup prema Ministarstvu kulture s ciljem značajnije promocije folklorne baštine.

Zahvalivši na domaćinstvu te prenoseći pozdrave župana Damira Dekanića, tajnik vukovarsko-srijemskog ZAKUD-a važnim je istaknuo zajedništvo i suradnju svih Zajednica ujedno predstavivši program Jeseni.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:19)
Tijekom vikenda na području županije sedam prometnih nesreća

Tijekom vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega je jedna sa ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom kao posljedicom - izvijestili su iz Policijske postaje vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 13:36)
Požar na trgovini u Vukovaru, trgovkinja lakše ozlijeđena

U petak u 12,45 sati u Vukovaru, u ulici Kardinala Alojzija Stepinca, došlo je do požara na vanjskom dijelu trgovine, gdje je središte bilo na nadstrešnici - izvijestili su iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 13:17)
U četvrtak i subotu masovna cijepljenja u Vukovaru i i Vinkovcima

Zavod za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije pozvao je sve zainteresirane punoljetne osobe s područja županije da se odazovu na masovno cijepljenje protiv koronavirusa.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 13:14)
Pronađeni sumnjivci za razbojništvo u benzinskoj postaji u Starim Jankovcima

Policijski službenici PU vukovarsko-srijemske su provedenim izvidima brzo utvrdili moguće sumnjivce za razbojništvo u benzinskoj postaji u Starim Jankovcima.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 13:07)

Online učlanjenje u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci

Online učlanjenje u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci Foto: HRV arhiva

Zbog pandemije koronavirusa, odnosno  kako bi se izbjegle gužve  i čekanja Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci omogućuje novu uslugu, online upis ili obnovu članstva. A povodom Dana hrvatskih knjižnica, koji se obilježava 11. studenoga, vodeći se načelom Knjiga dostupna svima!, od ponedjeljka, 9. studenoga do subote, 14. studenoga upis ili obnova članstva moguća je po cijeni od 30 kuna, doznajemo od Ive Grković, voditeljice matične službe za narodne i školske knjižnice Vukovarsko-srijemske županije.

Za online upis ili obnovu potrebno je ispuniti pristupnicu na:  https://forms.gle/ZE5dLLMjxAxRaSUD7 (za obnove članstva – pristupnica se ispunjava samo ako su se promijenili osobni podatci od posljednje obnove/upisa) te poslati dokaz o uplati članarine i napisati radi li se o upisu ili obnovi članstva na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Informaciju o realizaciji članstva korisnik će dobiti putem e-maila.
Podatci za uplatu su: Platitelj: Ime i prezime, adresa i poštanski broj / Primatelj: Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, Ivana Gundulića 6, 32100 Vinkovci / IBAN: HR7223900011101098343 / Model: HR00 / Poziv na broj: broj članske iskaznice za obnovu članstva ili datum uplate za prvi upis / Opis plaćanja (svrha): Uplata članarine – IME i PREZIME

U knjižnici i čitaonici nude brojne usluge, a zbog pandemije koronavirusa osmislili su i nove poput dostave knjiga na kućni prag i čitanja dječjih priča za laku noć.

Više informacija o uslugama i događanjima u Knjižnici može se doznati preko aplikacije za pametne telefone pod nazivom Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci koju je potrebno besplatno preuzeti na Google Store-u ili Apple Store-u.
Uz pomoć ove aplikacije, koja je jednostavna za korištenje, korisnici mogu pretražiti e-katalog knjižnice, pregledati kalendar događanja, generirati svoj korisnički broj u barkod, produžiti posudbu građe, rezervirati građu, provjeriti posjeduje li knjižnica primjerak neke građe ili zatražiti literaturu za seminarski rad.

Unutar aplikacije nalaze se i radno vrijeme knjižnice, odgovori na česta pitanja, kontakt podaci svih odjela i službi te poveznice na društvene mreže knjižnice.

Pročitano 342 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija