Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

KUD Sloga Vukovar, organizira Reviju narodnih nošnji

Folkloraši ANI Vukovar Folkloraši ANI Vukovar Foto: ANI Vukovar

U okviru Festivala mladih, Kulturno umjetničko-društvo “Sloga” iz Vukovara organizira Reviju narodnih nošnji koja će biti upriličena danas u Ružičkinoj kući u Vukovaru s početkom u 19 sati.

S obzirom da KUD Sloga, koja ove godine obilježava 100 godina svoga postojanja u svom fundusu ima veliki broj srpskih nošnji, gotovo sa čitavog područja bivše države, namjera organizatora je javnosti prikazati sve njene ljepote i bogatstvo.

-Prikazat ćemo 18 kompleta srpskih narodnih nošnji, a voditelji će tom prigodom dati detaljan opis svake od njih do najsitnijih detalja: kako je nošnja nastala, od kojih materijala i zašto je baš taj materijal upotrjebljen, dakle sve što je važno za nošnju – rekao je Branislav Bijelić, predsjednik KUD-a Sloga, dodajući kako su neke od nošnji stare gotovo koliko i KUD Sloga.

Zbog epidemije koronavirusa, reviju će moći vidjeti osobe iz javnog života Vukovara kojima su upućene pozivnice.

Program se realizira u suradnji sa Ansamblom narodnih igara Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” iz Vukovara, uz financijsku potporu Uprave za suradnju s dijasporom i Srbima u regiji Ministarstva vanjskih poslova Republike Srbije.

 

Pročitano 734 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI