Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Knjiga dostupna svima – dok se izoliram, nove svjetove otkrivam!

Kako bi olakšali rad tijekom epidemije korona virusa brojne ustanove uvode alternativne načine funkcioniranja te građanima žele omogućiti jednaku kvalitetu pomoći i usluge. Jedna od njih je i Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci koja  je započela uslugu dostave knjižnične građe.

Naime, vrijeme u samoizolaciji može biti iscrpljujuće, a kako bi ga kvalitetno iskoristili, Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci se pobrinula svojim  sugrađanima, ljubiteljima knjige i čitanja „donijeti“ knjigu u njihove domove i uljepšati idućih 14 dana. Tako korisnici koji su u samoizolaciji svoju omiljenu knjigu mogu dobiti na svoj kućni prag.

Sve što je potrebno napraviti je na online katalogu pregledati dostupnost željenih naslova i svoju listu želja poslati putem poruke na FB stranici Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci ili ih kontaktirati na broj telefona 032 333 061. Mogućnost dostave odnosi se na cijelu knjižničnu građu – publicistika, beletristika, dječje knjige, multimedija – DVD,CD.

Po riječima ravnateljice vinkovačke knjižnice Vedrane Lugić, u županiji je sve više ljudi u samoizolaciji, a čitanje knjiga je jedan od načina na koji mogu skratiti svoje vrijeme.

- Puno naših korisnika je u samoizolaciji i oduševljeni su ovom inicijativom jer kako oni ne mogu doći u knjižnicu, njihove omiljene knjige dolaze k njima – rekla je Lugić rekavši kako će svi zainteresirani korisnici imati mogućnost dostave knjige.

Da bi se koristila ova usluga, potrebna je članska iskaznica GKVK-a, pristup online katalogu Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci putem weba ili aplikacije i telefonski kontakt.

Pročitano 822 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI