NAJNOVIJE
Obilježena 29. obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade

Odavanjem počasti i polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata obilježena je 29. obljetnica ustrojstva l 204. vukovarske brigade.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 13:47)
Projektom Ruka podrške za bolje sutra uposleno 15 žena

Humanitarna udruga Duga održala je u Ružičkinoj kući u Vukovaru uvodnu  konferenciju projekta  Ruka podrške za bolje sutra. Konferencija je održana  u sklopu Poziva "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza II.  Projektom je uposleno 15 žena za 90 korisnika, naglasila je predsjednica Udruge Tamara Mikulić.

-Riječ je o pomoći u kući našim korisnicima dva puta tjedno, a svaka žena brine o šest korisnika. -rekla je Mikulić.

Uposlene su uglavnom osobe, samohrani roditelji, žrtve obiteljskoga nasilja ali i teže zapošljive osobe.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnoga fonda u iznosu od 1.385.800 kuna.

Police Socijalne samoposluge prazne

Mikulić je naglasila  kako na popisu potrebitih ove Udruge u okviru koje djeluje Socijalna samoposluga ukupno oko 600 obitelji s područja grada Vukovara koje se snabdijevaju osnovnim namirnicama  koje putem donacija stižu u Socijalnu samoposlugu.

-Imamo jedan trgovački lanac i jednu mljekarsku industriju kao stalne donatore koji nam šalju proizvode no veće količine namirnica nemamo za sada. Našim korisnicima podijelimo to što dobijemo,no potrebe su puno veće.- naglasila je Mikulić.

Socijalnoj samoposluzi u Vukovaru potrebne su sve prehrambene namirnice kao i proizvodi za osobnu higijenu. Police u prazne, a pandemija koronavirusa nažalost uvjetovala je da već dulje vrijeme nemaju čime napuniti svoje police kako bi proizvode podijeliti potrebitim sugrađanima. Predsjednica Humanitarne udruge Duga apelira na sve ljude dobre volje da pomognu te izrazila nadu kako će se takva situacija ipak malo poboljšati u narednom razdoblju.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 12:09)
U Osječko-baranjskoj županiji 11 oboljelih

U Osječko-baranjskoj županiji 11 je osoba pozitivno na koronavirus.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:51)
U Hrvatskoj 204 nova oboljenja

U Hrvatskoj su zabilježena 204 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.268.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:37)
U samoizolaciji devet učitelja i 199 učenika

Dvije su novooboljele osobe u Vukovarsko-srijemskoj županiji, jedna iz Vinkovaca i jedna iz Vrbanje, priopćio je Županijski stožer Civilne zaštite.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 10:13)
Capak: U Hrvatskoj je 400.000 osoba bilo u kontaktu s koronavirusom

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak izjavio je kako vjeruje da je u Hrvatskoj 400 tisuća ljudi bilo u kontaktu s virusom, što još nije dovoljno za "imunitet krda" za koji bi se trebalo zaraziti daleko više ljudi.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:49)
Predstavljen zbornik Franjevci u Vukovaru

U Pastoralnom centru sv. Bone u Vukovaru predstavljen je zbornik radova „Franjevci u Vukovaru - povijest, duhovnost i baština.

(Srijeda, 23 Rujan 2020 06:37)

55. Vinkovačke jeseni uz poštivanje epidemioloških mjera

Vinkovačke jeseni 2018. godine Vinkovačke jeseni 2018. godine Foto: Arhiv HRV-a

Ovogodišnje Vinkovačke jeseni bit će održane od 17. do 20. rujna, a program obuhvaća dva događanja: Svečanost otvaranja pod nazivom “Curo draga iz sokaka moga“ i Svečani mimohod sudionika 55. Vinkovačkih jeseni s Revijom konjskih zaprega.

Svečanost otvaranja 55. Vinkovačkih jeseni bit će održana 18. rujna na Trgu bana Josipa Šokčevića uz obavijesti na vidljivim mjestima o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti u skladu s preporukama HZJZ-a. Preporuka organizatora svim sudionicima programa je nositi zaštitne maske, osim izvođača u trenutku izvedbe, a prije izlaska iz kuće izmjeriti temperaturu te okazati dolazak u slučaju povišene temperature ili bilo kojih znakova bolesti. Prije samog nastupa bit će obavljena anketa i evidencija izvođača prema važećim uputama i preporukama za okupljanje. Pozornica će od gledališta biti udaljena 7 metara, a uzvanici će uz poziv dobiti i naputke o važećim mjerama i uputama i preporukama za okupljanje. Prije ulaska u gledalište svi uzvanici bit će anketirani i evidentirani, a svaki uzvanik imat će označeno sjedeće mjesto udaljeno 1,5 metar.

Svečani mimohod sudionika 55. Vinkovačkih jeseni i Revija konjskih zaprega bit će održani 20. rujna sa sudionicima s područja Vukovarsko-srijemske županije. Mimohod, uz anketu i evidenciju sudionika te izbjegavanje kontakta između skupina, kreće od križanja ulica Ljudevita Gaja, Kralja Zvonimira i Vladimira Kovačića, a završava u Ulici H.D. Genschera. Socijalna distanca sudionika bit će sukladna mjerama i preporukama HZJZ, a isto se odnosi i na gledatelje koji će biti razdvojeni po punktovima duž cijelog puta kretanja mimohoda. Na vidljivom mjestu bit će postavljene obavijest o obvezi pridržavanja općih higijenskih mjera i mjera fizičke udaljenosti. Preporuka svim gledateljima i sudionicima mimohoda je da nose zaštitne maske, a zaustavljanja sudionika i kontakta s publikom nema. Preporuka izvođačima je prije izlaska iz kuće izmjeriti temperaturu te otkazati dolazak u slučaju povišene temperature ili bilo kojih znakova bolesti.

Tijekom trajanja 55. Vinkovačkih jeseni na prostoru organiziranih događanja bit će postavljeni epidemiološki punktovi s jednokratnim zaštitnim maskama i dezinfekcijskim sredstvima, a prostor i komunalna oprema bit će višekratno dezinficirani.

Pročitano 125 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija