Ispiši ovu stranicu

Održane radionice pirografije i digitalnog slikanja

Održane radionice pirografije i digitalnog slikanja Foto: Valerija Lozančić

U okviru VukovART festivala u Art Corneru održana je radionica pirografije. 

Pirografija je umjetnost oslikavanja drvenih površina paljenjem, a za oslikavanje potrebna je fotografija prema kojoj će se oslikavati, pirograf, drvena podloga i talent za crtanje.  Radionicu je vodio Vukovarac Dario Krajinović koji se osim pirografije bavi i izradom tetovaža, pircinga i oslikavanjem zidova.
- S pirografijom sam amaterski krenuo prije desetak godina, a sada mi je to posao – kaže Krajinović dodajući kako je pirografija jedna od najtežih tehnika, spor proces puno teži od običnog crtanja.
- Najteže je oslikati portret. Sjene ovise baš o svemu - visini temperature, jačini pritiska, brzini oslikavanja i sve te faktore treba pravilno kombinirati – poručuje Krajinović.

Filip Mrvelj

Nakon radionice pirografije street art umjetnik Filip Mrvelj održao je radionicu digitalnog slikanja.
-Digitalno slikanje ima jedan sasvim drukčiji pristup i omogućava, odnosno olakšava neke stvari koje nisu moguće ili jednostavne s klasičnim crtanjem, odnosno s klasičnim priborom i tehnikama. Mlade ću upoznati s programima i opremom koji se koriste pri digitalnom slikanju, a nakon toga ćemo zajedno crtati koristeći različite alate – rekao je Mrvelj.

Radionice je pratilo dvadesetak mladih..

Pročitano 731 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić