NAJNOVIJE
Održan 2. Dunav kup

U organizacija Plivačkog kluba Vukovar održan je 2 Dunav kup u plivanju gdje je nastupilo šest ekipa. Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček – Čestitam organizatorima što su uspjeli organizirati turnir unatoč epidemiološkim mjerama i vjerujem da će u epidemiološkom smislu proći sve u najboljem redu obzirom da se radi o natjecanju u zatvorenom objektu. Želim svim natjecateljima puno uspjeha i neka pobjedi najbolji. Nadam se da će ovaj Dunav kup s godinama postati tradicionalan, ovo je drugi put ali vjerujem da će s godinama postati tradicionalan i okupljati sve veći broj natjecatelja.

Zadovoljstvo održanim turnirom izrazio je predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Luka Jurić – Imamo određenja ograničenja i pridržavanje svih epidemioloških mjera zbog toga je broj plivača smanjen na 100 kako bi se uopće moglo održati. Imali smo veliki broj upita od Zagreba na dalje za sudjelovanje na natjecanju ali zbog epidemioloških mjera morali smo to smanjiti - rekao je Jurić. Ostvareni rezultati bit će uskoro poznati.  

(Subota, 24 Listopad 2020 12:45)
Hrvatska i Srbija dogovorile koje lokacije treba pretražiti u potrazi za nestalima

Hrvatska i Srbija dogovorile su se u petak koje lokacije treba pretražiti u potrazi za preostalih 1900 nestalih u ratu, javila je Hina nakon sastanka dvaju povjerenstava u Beogradu.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:43)
Gradonačelnik primio korisnike kadrovskih stanova

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić primili su u Gradskoj vijećnici korisnike kadrovskih stanova kojima su ključevi dodijeljeni ove godine.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:15)
Novi neželjeni rekord u OBŽ, 193 novopozitivnih na koronavirus

Broj osoba pozitivnih na koronavirus u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije već četvrti dan zaredom dostiže neželjeni rekord - navedeno je u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:12)
U RH danas 2.242 novozaraženih koronavirusom, 16 preminulih

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 2.242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 16 osoba, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite. 

(Subota, 24 Listopad 2020 10:48)
U VSŽ 68 novopozitivnih na COVID-19; devet iz Vukovara

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata 68 je novopozitivnih osoba na COVID-19.

(Subota, 24 Listopad 2020 10:22)
Počinje zimsko računanje vremena

Večeras prelazimo na zimsko računanje vremena.

(Subota, 24 Listopad 2020 09:13)

Festival glumca počinje u Vukovaru 5. rujna

Vukovar je grad domaćin Vukovar je grad domaćin FG

Vukovar je ovogodišnji grad domaćin Festivala glumca, a svečano otvaranje je u subotu, 5. rujna, u Hrvatskom domu predstavom "Dekorater" Nine Kleflin i Kazališta Lectirium iz Zagreba, najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u Zagrebu. 

Taj tradicionalni kazališni festival trajat će do 13. rujna, a sve  predstave  u  konkurenciji  izvest  će  se  u Vukovaru, Županji, Vinkovcima, Iloku i Otoku.

Nedim Prohić, izbornik 27. festivala glumca, rekao je kako je njegovo izborničko putovanje Hrvatskom započelo prije devet mjeseci, s 63 naslova i tisuće kilometara ispred njega, a već nakon 20 odgledanih predstava zaključio je da je to bila iznimno dobra kazališna sezona. Dodao je kako je imao čast i privilegiju svjedočiti stanju kompletnog hrvatskog glumišta, pred kojim je neizvjesna budućnost nakon ovih milenijskih  katastrofa.

Na Festivalu će se izvesti "Tri sestre" Bobe Jelčića (zagrebački HNK), "Ja od jutra nisam stao" Nane Šojlev (Satiričko kazalište Kerempuh), "Cabaret preko veze" Ivana Lea Leme (Kazalište Moruzgva i Kerempuh), "Flex" Ivana Penovića (Kunsteatar i UO Punctum), "(Dis)funkcija glave" Ivana Lea Leme (PUO Velika Gorica, Scena Gorica) i "Laponija" Nenni Delmestre (splitski HNK).

Tu su i "Domaši" Ana Marije Veselčić (Gradsko kazalište lutaka i Umjetnička akademija u Splitu), "Čini barona Tamburlana" Krešimira Dolenčića (varaždinski HNK), "Kabanica" Vinka Radovčića (Udruga za kulturu i umjetnost Drama Plus, u koprodukciji sa zadarskim HNK), "Ako kažeš, gotov si" Krešimira Dolenčića (Gradsko kazalište Žar ptica), "Štajga" Jasmina Novljakovića (Gradsko kazalište Joza Ivakić, Vinkovci) te "Huligan" u režiji Paška Vukasovića (Kazalište Mala scena).

Joško Ševo, predsjednik Festivalskoga vijeća, podsjetio je da se festival trebao održati u svibnju, ali je odgođen zbog epidemije koronavirusa.

Petnaest predstava pratit će i ocjenjivati stručni ocjenjivački sud u čijem sastavu su isključivo glumci, Branka Cvitković, Pere Eranović i Vjekoslav Janković.

Dodijelit će se nagrade, četiri ravnopravne nagrade Fabijan Šovagović za  najbolja glumačka ostvarenja, nagrada Ivo Fici za najbolje glumačko ostvarenje mladog glumca do 28 godina, nagrada Nada Subotić za najbolje glumačko ostvarenje mlade glumice do 28 godina, nagrada Nevenka Filipović za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavama za djecu i mlade, jedna nagrada Vanja Drach za najbolju predstavu u cjelini te nagrada Zvonimir Torjanac za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca i nagrada Ivo Gregurević za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu.

Dodjela nagrada i priznanja održat će se 13. rujna u  Gradskom muzeju Vukovar.

Pročitano 243 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija