NAJNOVIJE
Održan 2. Dunav kup

U organizacija Plivačkog kluba Vukovar održan je 2 Dunav kup u plivanju gdje je nastupilo šest ekipa. Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček – Čestitam organizatorima što su uspjeli organizirati turnir unatoč epidemiološkim mjerama i vjerujem da će u epidemiološkom smislu proći sve u najboljem redu obzirom da se radi o natjecanju u zatvorenom objektu. Želim svim natjecateljima puno uspjeha i neka pobjedi najbolji. Nadam se da će ovaj Dunav kup s godinama postati tradicionalan, ovo je drugi put ali vjerujem da će s godinama postati tradicionalan i okupljati sve veći broj natjecatelja.

Zadovoljstvo održanim turnirom izrazio je predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Luka Jurić – Imamo određenja ograničenja i pridržavanje svih epidemioloških mjera zbog toga je broj plivača smanjen na 100 kako bi se uopće moglo održati. Imali smo veliki broj upita od Zagreba na dalje za sudjelovanje na natjecanju ali zbog epidemioloških mjera morali smo to smanjiti - rekao je Jurić. Ostvareni rezultati bit će uskoro poznati.  

(Subota, 24 Listopad 2020 12:45)
Hrvatska i Srbija dogovorile koje lokacije treba pretražiti u potrazi za nestalima

Hrvatska i Srbija dogovorile su se u petak koje lokacije treba pretražiti u potrazi za preostalih 1900 nestalih u ratu, javila je Hina nakon sastanka dvaju povjerenstava u Beogradu.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:43)
Gradonačelnik primio korisnike kadrovskih stanova

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić primili su u Gradskoj vijećnici korisnike kadrovskih stanova kojima su ključevi dodijeljeni ove godine.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:15)
Novi neželjeni rekord u OBŽ, 193 novopozitivnih na koronavirus

Broj osoba pozitivnih na koronavirus u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije već četvrti dan zaredom dostiže neželjeni rekord - navedeno je u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:12)
U RH danas 2.242 novozaraženih koronavirusom, 16 preminulih

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 2.242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 16 osoba, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite. 

(Subota, 24 Listopad 2020 10:48)
U VSŽ 68 novopozitivnih na COVID-19; devet iz Vukovara

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata 68 je novopozitivnih osoba na COVID-19.

(Subota, 24 Listopad 2020 10:22)
Počinje zimsko računanje vremena

Večeras prelazimo na zimsko računanje vremena.

(Subota, 24 Listopad 2020 09:13)

Živa street art scena u Hrvatskoj

Panelisti na sinoćnjoj diskusiji o uličnoj umjetnosti Panelisti na sinoćnjoj diskusiji o uličnoj umjetnosti Foto: Marija Molnar

Na panel diskusiji Street art u Hrvatskoj, održanoj u okviru VukovART-a, sudjelovali su organizatori nekoliko festivala ulične umjetnosti u našoj zemlji – Pavle Tandara iz Bjelovara, Marko Boko iz Bola na Braču te Josip Tutavac i Ivan Aničić iz Opuzena. 

Mnogi gradovi sve više prepoznaju važnost ulične umjetnosti i sudjeluju u raznim takvim projektima u svojim lokalnim zajednicama, a u Vukovaru su se mogla čuti iskustva organizatora festivala 43 Jam Bjelovar, Grafiti na gradele i Zen Opuzen.

Da je ulična umjetnost u Hrvatskoj sve prisutnija i da ju javnost sve rjeđe veže uz huliganstvo, istaknuo je jedan od panelista Marko Boko, organizator festivala Grafiti na gradele koji se održava na Braču. 

- Scena postoji i vrlo je živa, uz dakako razlike između grafita, street arta i murala. Uglavnom je zaživjela u većim urbanijim središtima, međutim upravo tijekom ove panel diskusije pokazat ćemo da postoje inicijative i u manjim sredinama poput Opuzena, Vukovara, Bjelovara ili Bola na Braču koje uspjevaju okupiti umjetnike i umjetnice. U Hrvatskoj imamo nekoliko umjetnika koji su postigli i svjetsku slavu, neki od njih su prisutni na ovogodišnjem VukovART-u, neki su bili na prijašnjima, prolazili su i kroz naše festivale, trudimo se s njima raditi, zajedno rasti i razvijati se. Ono što je dobro je činjenica da se na ovu vrstu umjetnosti počelo gledati pozitivnije i ne svrstava nas se više isključivo u koš vandalizma. Uspjeli smo nešto raditi i na mainstream razini pa nas tako zovu gradovi i tvrtke, no u svemu tome važno je zadržati autorski pečat i kreativni proces stvaranja – istaknuo je Boko. 

 

 

 

Pročitano 166 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija