NAJNOVIJE
Održan 2. Dunav kup

U organizacija Plivačkog kluba Vukovar održan je 2 Dunav kup u plivanju gdje je nastupilo šest ekipa. Turnir je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Vukovara Marijan Pavliček – Čestitam organizatorima što su uspjeli organizirati turnir unatoč epidemiološkim mjerama i vjerujem da će u epidemiološkom smislu proći sve u najboljem redu obzirom da se radi o natjecanju u zatvorenom objektu. Želim svim natjecateljima puno uspjeha i neka pobjedi najbolji. Nadam se da će ovaj Dunav kup s godinama postati tradicionalan, ovo je drugi put ali vjerujem da će s godinama postati tradicionalan i okupljati sve veći broj natjecatelja.

Zadovoljstvo održanim turnirom izrazio je predsjednik Plivačkog kluba Vukovar Luka Jurić – Imamo određenja ograničenja i pridržavanje svih epidemioloških mjera zbog toga je broj plivača smanjen na 100 kako bi se uopće moglo održati. Imali smo veliki broj upita od Zagreba na dalje za sudjelovanje na natjecanju ali zbog epidemioloških mjera morali smo to smanjiti - rekao je Jurić. Ostvareni rezultati bit će uskoro poznati.  

(Subota, 24 Listopad 2020 12:45)
Hrvatska i Srbija dogovorile koje lokacije treba pretražiti u potrazi za nestalima

Hrvatska i Srbija dogovorile su se u petak koje lokacije treba pretražiti u potrazi za preostalih 1900 nestalih u ratu, javila je Hina nakon sastanka dvaju povjerenstava u Beogradu.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:43)
Gradonačelnik primio korisnike kadrovskih stanova

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava i zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić primili su u Gradskoj vijećnici korisnike kadrovskih stanova kojima su ključevi dodijeljeni ove godine.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:15)
Novi neželjeni rekord u OBŽ, 193 novopozitivnih na koronavirus

Broj osoba pozitivnih na koronavirus u zadnja 24 sata na području Osječko-baranjske županije već četvrti dan zaredom dostiže neželjeni rekord - navedeno je u priopćenju Stožera civilne zaštite Osječko-baranjske županije.

(Subota, 24 Listopad 2020 12:12)
U RH danas 2.242 novozaraženih koronavirusom, 16 preminulih

U Hrvatskoj su u posljednja 24 sata zabilježena 2.242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a preminulo je 16 osoba, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite. 

(Subota, 24 Listopad 2020 10:48)
U VSŽ 68 novopozitivnih na COVID-19; devet iz Vukovara

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8,00 sati, u posljednja 24 sata 68 je novopozitivnih osoba na COVID-19.

(Subota, 24 Listopad 2020 10:22)
Počinje zimsko računanje vremena

Večeras prelazimo na zimsko računanje vremena.

(Subota, 24 Listopad 2020 09:13)

U Vukovaru otvorena izložba japanskih lutaka

U Vukovaru otvorena izložba japanskih lutaka Foto: Marija Molnar

U organizaciji Gradskoga muzeja Vukovar, Veleposlanstva Japana u RH i Japanske fondacije, otvorena je izložba Ningyo – umjetnost i ljepota japanskih lutaka.

Upravo je ljubav prema lutkama jedan od važnih aspekata japanske kulture, istaknula je veleposlanica Japana u Hrvatskoj Misako Kaji. 

- Lutkeodnosno ningyo na japanskom, imaju posebno mjesto u životu Japanaca, kako u životu na carskome dvoru tako i u životu običnih ljudi. Nadam se da će ljudi ovdje u Hrvatskoj kroz ovu izložbu moći iskusiti i naučiti nešto o japanskoj tradiciji – istaknula je veleposlanica Misako Kaji koja je ujedno muzeju poklonila i dvije lutke – maskote predstojećih olimpijskih i paraolimpijskih igara u Tokiju.

Gradski muzej Vukovar od povratka u grad čvrsto surađuje s japanskim veleposlanstvom, a ravnateljica Ružica Marić podsjetila je i na činjenicu kako je upravo Japan donirao prvi klavir ovoj ustanovi nakon reintegracije. Muzej je bio domaćin i dvama velikim izložbama iz Japana, a vukovarska su djeca godinama sudjelovala u manifestaciji izrade tisuću ždralova za Hirošimu.

- Zahvaljujemo na ovoj predivnoj izložbi japanskih lutaka koja će biti otvorena idućih mjesec dana. Nastavak je to naše plodne suradnje – naglasila je Marić.

Izložbu u Gradskome muzeju Vukovar otvorenom je proglasio župan vukovarsko-srijemski Božo Galić.

 

Pročitano 237 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija