Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Izložba o Vincentu van Goghu

Izložba o Vincentu van Goghu GKV

U Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je izložba posvećena velikom nizozemskom slikaru i grafičaru Vincentu van Goghu, koji je jedno vrijeme radio i kao knjižničar. U povodu obljetnice smrti poznatoga umjetnika upriličena je prigodna izložba, kazala je Eleonora Đekić iz ureda za programska događanja.

-Vincent van Gogh u svome umjetničkome opusu ima više od 2000 djela, od kojih je oko 900 slika. Za svoga života uspio je prodati samo jednu sliku, a riječ je o Crvenome vinogradu iz 1888. godine. Njegova  najpoznatija djela su   Zvjezdana noć, Suncokreti i Autoportret bez parade. Zanimljivo je da je u jednom razdoblju svoga života Vincent van Gogh sebi odrezao uho. Njegova slika, portret dr. Paula Gacheta iz 1890. godine prodana je za vrtoglavih 148,6 milijuna dolara.

 Vincent Van Gogh je postimpresionist i smatra se jednim od najslavnijih i najutjecajnijih osoba u povijesti umjetnosti Zapada. Rođen je u  Zundertu, 30. ožujka 1853. , a umro je u Anvers-sur-Oise, 29. srpnja 1890. Izložba  o njemu u Gradskoj knjižnici Vukovar otvorena je do 15. kolovoza.

Pročitano 728 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI