Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

27. Festival glumca održat će se od 5. do 13 rujna 2020.

27. Festival glumca održat će se od 5. do 13 rujna 2020. HDDU

Ovogodišnji Festival glumca koji se, kao i svake godine do sada, trebao održati u svibnju, odgođen je zbog pandemije koronavirusa za rujan mjesec doznajemo od Slavena Nuhanovića izvršnog producenta festivala.

-Prema sadašnjem planu Festival glumca održat će se od 5. do 13 rujna. Domaćin ovogodišnjega Festivala glumca je Grad Vukovar, a na programu je 14 predstava nacionalne kazališne produkcije.-rekao je Nuhanović

Domaćin  27. Festivala glumca  je umirovljeni glumac i ravnatelj  Zagrebačkog kazališta Komedija, Niko Pavlović, a ocjenjivački sud čine Branka Cvitković, umirovljena glumica, nacionalna prvakinja Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, Miroslav Čabraja, glumac Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku te Srđana Šimunović, glumica Kazališta Marina Držića iz Dubrovnika. Osim Vukovara, predstave će se održati i u ostalim gradovima naše županije Iloku, Vinkovcima, Otoku i Županji, a 13. rujna na svečanosti zatvaranja Festivala dodijelit će se nagrade koje nose ime po hrvatskim glumcima Fabijanu Šovagoviću, Ivi Ficiju, Mati Ergoviću, Vanji Drachu i Nevenki Filipović.

Festival glumca je 1994. godine pokrenulo Hrvatsko društvo dramskih umjetnika i od tada se redovno održava svake godine u gradovima Vukovarsko-srijemske županije.

Pročitano 1070 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI