NAJNOVIJE
U Hrvatskoj 62 novooboljelih osoba

U protekla 24 sata U Hrvatskoj su zabilježena 62 nova slučaja zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas 553.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 15:03)
U OBŽ jedna oboljela osoba

Uposljednja 24 sata u laboratorijima Kliničkog bolničkog centra Osijek i Zavoda za javno zdravstvo OBŽ testirano je ukupno 128 uzoraka, a samo je jedan bio pozitivan na koronavirus, i to osobe iz Osijeka.

(Petak, 07 Kolovoz 2020 12:15)
Na području VSŽ 7 novooboljelih od koronavirusa

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podatcima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata 7 je novih pozitivnih osoba na COVID-19 (1 osoba iz Vinkovaca, 2 osobe iz Nuštra, 1 osoba iz Komletinaca, 2 osobe iz Privlake i 1 osoba iz Cerne).

(Petak, 07 Kolovoz 2020 09:23)
Potvrđena zaraza u obiteljskom domu u Vinkovcima: zaraženo 13 korisnika i jedna djelatnica

Na konferenciji za medije Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije održanoj danas u Vinkovcima potvrđena je informacija kako je COVID-19 probio u obiteljski dom za starije i nemoćne osobe u Vinkovcima.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 19:01)
Koronavirus ušao u jedan vinkovački dom za starije

Među 24 osobe, koliko je u četvrtak novoobljelih osoba od koronavirusa u Vukovarsko-srijemskoj županiji, najveći dio su korisnici jednog privatnog Doma za starije i nemoćne u Vinkovcima, doznaje se neslužbeno u tome slavonskom gradu - prenosi Hina. 

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 15:21)
Hrvataska bilježi 28 novih bolesnika od COVID-a 19

U Hrvatskoj je zabilježeno 28 novih slučajeva zaraze koronavirusom pa je broj trenutno oboljelih 561, objavio je Stožer Civilne zaštite RH.

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 14:14)
Vukovarki prva nagrada u Kninu

Na šestoj pjesničkoj manifestaciji domoljubne poezije Stijeg slobode – Stina pradidova, koja je u organizaciji zadarskoga ogranka Hrvatskoga književnog društva, Kninskog muzeja i Grada Knina održana na kninskoj tvrđavi, prvo je mjesto pjesmom Opomena osvojila vukovarska književnica Tanja Belobrajdić. 

(Četvrtak, 06 Kolovoz 2020 13:38)

Na vinkovačkoj Ervenici, arheolozi istražuju keltsko naselje

Arheolozi Gradskog muzeja Vinkovci već dva mjeseca obavljaju istraživanja na gradilištu buduće stambene zgrade u Ulici Matije Gupca 18 u Vinkovcima na području Ervenice. Novo istraživanje na površini od 800 m2 donijelo je vrijedne nove nalaze s područja Ervenice, među kojima i one vrlo zanimljive u odnosu na dosadašnja.

Po riječima voditeljice istraživanja arheologinje Maje Krznarić-Škirvanko, riječ je o iznimno zanimljivom arheološkom istraživanju jer su prvi put, s obzirom na to da je riječ o stambenoj zgradi u dužini, vinkovački arheolozi dobili priliku istraživati u dubinu prostora.

- S Ervenice imamo podatke o arheološkim nalazima još s kraja 19. stoljeća kada je poznati arheolog i ravnatelj Arheološkog muzeja u Zagrebu, Vinkovčanin Josip Brunšmid u svom djelu 'Colonia Aurelia Cibalae: Vinkovci u staro doba' pisao o nalazima rimske arhitekture s ovog područja - rekla je Krznarić-Škrivanko. 

- U prvoj sondi naišli smo na objekte koji nisu bili uništeni kasnijim radnjama, a kada je riječ o prapovijesnim nalazima imamo najviše nalaza iz mlađeg željeznog doba Latenske kulture. Kako se penjemo prema ulici, nailazimo i na rimsku arhitekturu, među kojom je zanimljiv manji objekt oko kojeg smo našli hrpu rimskih lampica, a ispred mali zidani grob u kojem smo našli tri rimske lampice i jaje i to potpuno očuvano, što je iznimna rijetkost - navodi arheologinja. Napominje kako, iako se Ervenica primarno vodi kao arheološko naselje vučedolske kuture, na lokalitetu nije pronađen niti jedan nalaz iz doba te kulture.

Pročitano 174 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija