Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Olimpijada starih športova Brođanci odgađa se za 2021.godinu

Olimpijada okupi i do 1.000 sudionika Olimpijada okupi i do 1.000 sudionika Arhiva HRV

Na godišnjoj skupštini Olimpijade starih športova Brođanci, donesena je odluka da se ovogodišnje 48. izdanje jedne od najvećih i najstarijih priredaba u Osječko-baranjskoj županiji, odgađa se za 2021. godinu.

- Ovakva emocionalno vrlo teška odluka uvjetovana je isključivo zbog sigurnosnih razloga i zdravlja stanovnika naše lokalne zajednice, brojnih natjecatelja i posjetitelja. Kako ne bi ugrozili dosadašnje dobre epidemiološke rezultate u borbi protiv koronavirusa s jedne strane te nemogućnosti osiguranja svih javno-zdravstvenih uputa za sprečavanje širenja svjetske pandemije s druge strane organizatori Olimpijade donijeli smo odluku da se Olimpijada ove godine neće održati - pojasnio je predsjednik Izvršnog odbora Olimpijade starih športova Veljko Gudelj.

Inače, ova manifestacija se redovito održava posljednji vikend u kolovozu i okuplja oko tisuću sudionika iz nekoliko, ne samo slavonskih županija koji se natječu u sportovima koji su se nekada igrali na livadama i pašnjacima. Banga, kamena s ramena, kandžijanje, potezanje užeta, skok u dalj s mjesta, kotač, ćoćak, čula, tokač, penjanje na drvo, samo su neke od 22 discipline.

Pročitano 1516 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI