Ispiši ovu stranicu

GKV kreće s on-line posudbom e-knjiga

Gradska knjižnica Vukovar prva u županiji kreće s on-line posudbom  e- knjigaS obzirom da su Gradska knjižnica Vukovar i njezini ogranci zatvoreni za izravan rad s korisnicima zbog prevencije širenja zaraze koronavirusom,  knjižnica je za sve svoje korisnike uvela novu, inovativnu  uslugu. Riječ je o besplatnoj On line posudbi e - knjiga koja kreće u ponedjeljak, 30. ožujka, a svim će članovima Gradske knjižnice Vukovar biti omogućeno 100-ak naslova, pojašnjava ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić.

-Mi ćemo se iz dana u dan truditi puniti bazu raznim naslovima, trenutno imamo naslove koji su u kategoriji lakšeg čitateljskog štiva, imamo ljubavne i kriminalističke romane, znanstvenu literaturu i školsku lektiru. Knjige se mogu posuditi na mjesec dana, a posudba je ograničena na tri knjige u tih mjesec dana – pojasnila je Miškić.

Posudba e-knjiga dio je integriranog knjižničnog sustava Zaki koja omogućuje čitanje posuđenih e-knjiga za članove knjižnice.
-Za prijavu i korištenje usluge bit će potreban broj iskaznice i PIN koji će članovi moći zatražiti putem e-maila kojeg ćemo objaviti s uputama. Aplikacija je razvijena u suradnji s tvrtkom VIVA info iz Zagreba te je zasad dostupna za preuzimanje u trgovini Google Play. Zahvaljujemo Osnivaču na podršci, vrlo smo zahvalni kolegama i kolegicama iz Zagreba na njihov stručnoj podršci i suradnji koju nastavljamo i u budućnosti –rekla je Miškić dodajući kako rade i na aplikaciji koja će, kako bi i onima koji još nisu njihovi članovi, omogućili besplatno učlanjenje u sustav na 90 dana, odnosno dostupnost knjižne građe.

-Ostanimo doma i čitajmo! Zdravlje je na prvom mjestu- poručuje Miškić

Za detaljne upute o korištenju ove usluge od ponedjeljaka, 30. ožujka, pratite službenu internetsku stranicu Gradske knjižnice Vukovar (www.gkvu.hr) i fb straanicu.

Pročitano 1200 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić