Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru održano tradicionalno 'Pokladno jahanje'

Damir Zetović, predsjednik konjogojske udruge 'Potkova' Damir Zetović, predsjednik konjogojske udruge 'Potkova' Miroslav Čorak
Konjogojska  udruga “Potkova” organizirala je 7. tradicionalno pokladno jahanje u Vukovaru.  Ulicama grada prodefilirali su jahača iz Vukovarsko-srijemske te okolnih slavonskih županija kako bi građanima pokazali svu ljepotu konja, kočija i narodnih nošnji. Pokladna povorka s Lušca je krenula u 12 sati te u pratnji tamburaškog sastava 'Kućerak u Srijemu' obišla grad zaustavljajući se na još tri postaje. Prva postaje bila je kuća obitelji Zetović, zatim udruga Mađara grada Vukovara te zadruga 'Vukovarska vina' koja je organizator Vinkova u Vukovaru.
Manifestaciju je svečano otvorio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček zahvalivši Konjogojskoj udruzi „Potkova“ i svim sudionicama povorke na očuvanju tradicije i običaja.
Predsjednik Udruge Potkova, Damir Zetović izrazio je zadovoljstvo brojem okupljenih i vremenskim prilikama koje su bile povoljne za razliku od prošlih godina.
- Vremenske prilike ove godine su nas odlično poslužile, a zadovoljni smo i velikim brojem okupljenih jahača iz okolnih mjesta i županija. Konjogojska udruga Potkova jedina je udruga koja se bavi očuvanjem ove tradicije u gradu Vukovaru, a Grad Vukovar je prepoznao naš rad i pruža nam potporu u radu svih ovih godina, rekao je Zetović
Pročitano 1145 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI