Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Ovogodišnje Jeseni pod sloganom “Curo draga iz sokaka moga”

Ovogodišnje Jeseni pod sloganom “Curo draga iz sokaka moga” Novosti.hr

Početak godine donio je i početak organizacije 55. Vinkovačkih jeseni i tim povodom u Maloj gradskoj vijećnici u Vinkovcima održana je prva sjednica Organizacijskog odbora. Istaknuto je kako će Vinkovačke jeseni biti održane od 11. do 20. rujna, a slogan ovogodišnje manifestacije glasi: “Curo draga iz sokaka moga”.

Uz gradonačelnika Ivana Bosančića i njegove zamjenike, Katu Krešić i Gabrijela Šokičića, sjednici su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Liščić Drmić i njezina zamjenica Jasna Garvanović, direktorica Novosti Marija Gerovac, tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković te Marko Sabljaković, autor scenarija svečanosti otvorenja.

- Vjerujem da će 55. Vinkovačke jeseni biti jedan spektakl koji će zadovoljiti ukuse svih onih koji će tih dana boraviti u Vinkovcima, a što je najvažnije Vinkovčane i Vinkovčanke koji vole Vinkovačke jeseni, koji drže do njih i bez kojih Jeseni ne bi bile ono što su danas - istaknuo je Bosančić.

ZAKUD je ponovno odgovoran za tradicijske manifestacije, a više o ovogodišnjim temeljnim folklornim priredbama rekao je tajnik ZAKUD-a Stjepan Đurković koji je napomenuo kako se cijelu godinu radi na programu kojemu je cilj zadovoljiti sve one kriterije koji će pomoći zaštititi tradiciju i kulturu, ali i kako bi Državnu smotru izvornog folklora staviili na još jednu veću razinu.

- Počinjemo s temeljnom priredbom, Županijskom smotrom folklora, koja će biti održana od 11. do 16. rujna i na kojima se planira nastup od nekih 60 KUD-ova. Dječje Vinkovačke jeseni očekuju nas 12. i 13. rujna. Državna smotra izvornog hrvatskog folklora je u subotu 19. rujna te u nedjelju 20. rujna, a završit ćemo nedjeljnim Svečanim mimohodom sudionika – najsvečanijim i najljepšim dijelom Vinkovačkih jeseni - pojasnio je Đurković.

Program Vinkovačkih jeseni svake je godine sve bogatiji, posebice u gospodarskom i koncertnom dijelu manifestacije, što uvelike pridonosi i sve većoj posjećenosti. Novi sadržaji povezuju tradiciju s modernom kulturom, a ništa drugačije neće biti ni ove godine kada nas, kako je rekla direktorica Novosti Marija Gerovac, očekuje još jedan bogat i zabavan program.

- Ono što znamo su lokacije koje su građanima dobro poznate i koje su se već uvukle kao sastavni dio Vinkovačkih jeseni. Osim novih zanimljivih i zabavnih sadržaja, tu je i gastronomska ponuda koja treba biti još bogatija i raznolikija kako bismo prikazali što sve Vinkovci i ovo područje nude. Koncerti su na poznatim lokacijama – na Sokaku, šatoru Vinkovačkih jeseni i na glavnoj pozornici kao i prošle godine - istaknula je Gerovac.

Pročitano 1032 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI