Ispiši ovu stranicu

Održan 8.VUFIS – Vukovarski festival igre i smijeha

Nastupilo osam udruga Nastupilo osam udruga Foto: Marija Molnar

Projekt VUFIS provodi Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar, a u ovom festivalu igre i smijeha sudjeluju i udruge te ustanove koje skrbe o osobama s intelektualnim oštećenjem na području naše županije.

Članovi tih udruga na osmom po redu VUFIS-u kratkim su programima prezentirali svoj rad. Cilj je ovakvih događanja doprinijeti zajednici, promovirati volonterstvo, poticati socijalizaciju i integracije korisnika udruga u lokalnu zajednicu kao i poboljšati suradnju i razmjenu iskustava sa srodnim udrugama i ustanovama na razini naše županije. Događaj je organiziran povodom Međunarodnoga dana osoba s invaliditetom.

- Ove godine na VUFIS-u, uz našu udrugu, sudjeluju i CZR Mala Terezija Vinkovci, Dom za psihički bolesne odrasle osobe Nuštar, Društvo osoba s invaliditetom Zvjezdice Gunja, OŠ Josipa Matoša Vukovar, Udruga osoba s invaliditetom Bubamara Vinkovci, Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići, Dječji dom Sveta Ana Vinkovci te Cjelodnevni boravak za odrasla osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja. Svi su pripremili kratki program kako bi pokazali što su radili protekle godine i to im je iznimno važno. S druge pak strane i naši djelatnici te volonteri također pokazuju na ovaj način što rade, svi se zajedno druže i podržavaju - istaknula je Ivana Azenić Dubravčić, predsjednica udruge Golubica.

VUFIS2019 stand

 

Festival je u ime Grada Vukovara pratila zamjenica gradonačelnika Ivana Mujkić.

- Golubica je udruga koja je na ovom području postigla iznimne rezultate i kroz EU projekte kao pružatelj socijalnih usluga jer znamo da sada vode već dvije kuće za smještaj i boravak korisnika bez stalne skrbi, a tu je i poludnevni boravak u okviru kojega osiguravaju ljeopši i ugodniji život korisnicima, ali i kroz razne druge projekte sa sportskim, edukativnim, zabavnim i drugim sadržajima. Ovo je udruga kojom se Grad Vukovar uistinu može ponositi – istaknula je Mujkić.

Vukovarsko-srijemska županija prati rad udruga pa time i udruge Golubica koja se ističe kvalitetom, istaknuo je Darko Dimić, pročelnik županijskoga Upravnoga odjela za socijalnu skrb.

- Na posljednjoj sjednici Županijske skupštine usvojili smo proračun i izborili se za povećana sredstva za rad udruga. Smatramo naime da kroz rad udruga županija može kvalitetno djelovati na polju socijalnih usluga. Udruge su bitan segment u pružanju socijalnih usluga i Vukovarsko-srijemska županija je to prepoznala – istaknuo je Dimić.

VUFIS uzvanici

 

Pročitano 846 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar