Ispiši ovu stranicu

Zamjenica Mujkić čestitala tamburašima HKGD Dunav na Zlatnoj plaketi

Zamjenica Mujkić čestitala tamburašima  HKGD Dunav na Zlatnoj plaketi Foto: Valerija Lozančić

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture u Dugom Selu početkom studenoga održan je 26. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. U vrlo jakoj konkurenciji, u kategoriji folklornih sastava, Tamburaški orkestar Hrvatskog kulturno-glazbenog društva „Dunav“ Vukovar  osvojio je Zlatnu plaketu. Kako bi im čestitala na ostvarenom uspjehu zamjenica gradonačelnika Vukovara Ivana Mujkić upriličila  je za tamburaše prijem u gradsko vijećnici.


- Izuzetno smo ponosni na njihov uspjeh, ali nama nije potrebna zlatna plaketa kako bismo znali i prepoznali njihov potencijal i kvalitetu.  Grad Vukovar se uistinu trudi uspostaviti dobru suradnju s HKGD Dunav od financijske potpore, koja i ove godine iznosi 145.000 kuna, do one moralne. Uistinu se trudimo nazočiti na svim njihovim manifestacijama i posebno raduje nas što neprestano povećavaju broj manifestacija koje daruju svome gradu. Veselim se Božićnom koncertu na kojemu ćemo još jednom moći vidjeti svu njihovu kvalitetu – poručila je Mujkić.

Zamjenici je u ime tamburaša zahvalio predsjednik Umjetničkog odbora HKGD Dunav Vukovar Zlatko Hegeduš.
- Društvo se temelji na  starom društvu Dunav osnovnom 1867. godine  koje je tih davnih dana imalo  kvalitetan tamburaški orkestar poznat po cijeloj tadašnjoj državi. Ovo je mlada generacija koja je naslijedila tu tradiciju i nakon 4-5 godina od ustrojavanja orkestra osvojila prvo mjesto na velikom državnom natjecanju -  rekao je Hegeduš zahvaljujući Gradu Vukovaru na potpori i suradnji.

Na 26. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava natjecalo se 24 tamburaška orkestra i sastava s preko 400 tamburaša izabranih na županijskim smotrama, a Vukovarsko-srijemsku županiju i Grad Vukovar po prvi put je predstavljao Tamburaški orkestar HKGD „Dunav“ Vukovar.
- Ovo je naše prvo natjecanje i osvojili smo zlatnu plaketu. Čestitam svim svojim dečkima na uloženom trudu i radu - rekao je voditelj tamburaškoga orkestra Dario Hegeduš, dodajući kako sada slijedi nastup u Austriji te Božićni koncert u Vukovaru.

Članovi HKGD „Dunav“ Vukovar zamjenici su poklonili Spomenicu, a potom i izveli nekoliko skladbi.

Pročitano 912 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić