NAJNOVIJE
Održan Okrugli stol „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole“

U organizaciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Vukovar i Centra za informiranje i savjetovanje o karijeri  održan je okrugli stol naziva „Usluge CISOK-a za učenike osnovne i srednje škole „.

(Petak, 24 Siječanj 2020 17:04)
Projekt VukovART u slijedeće dvije godine uljepšat će Vukovar s 10 novih umjetničkih djela

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojom zamjenicom Ivanom Mujkić i direktoricom razvojne agencije Vukovar Vedranom Žilić predstavio je projekt VukovART. 

(Petak, 24 Siječanj 2020 13:03)
Pokušao prenijeti 10,5 tona melase za nargile

Vukovarsko-srijemska policija je priopćila kako su u suradnji s carinskim djelatnicima 23. siječnja oko 3 sata u noći, na graničnom prijelazu Tovarnik u tovarnom prostoru teretnog vozila slovenskih registracijskih oznaka pronašli oko 10,5 tona melase za nargile.

(Petak, 24 Siječanj 2020 12:41)
U Vukovaru otvoreno Savjetovalište za dojenje, jedno od prvih u Hrvatskoj

U okviru Patronažne službe Doma zdravlja Vukovar u Ulici Nikole Tesle 1 otvoreno je Savjetovalište za dojenje. Namijenjeno je trudnicama te majkama novorođenčadi, dojenčadi i male djece za podršku dojenju. 

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 16:26)
Održana konstituirajuća sjednica Kulturnoga vijeća grada Vukovara

Na Konstituirajućoj sjednici Kulturnog vijeća Grada Vukovara  za predsjednicu je izabrana Mirela Hutinec, a za zamjenicu predsjednice Vlasta Novinc.

(Četvrtak, 23 Siječanj 2020 08:44)
Potrebe na tržištu rada

Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Vukovar, uz koordinaciju Središnjeg ureda, svake godine provodi analizu i prognozu potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, temeljem kojih se izrađuju Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 14:36)
Karate klub Vukovar '91. sudjelovao je na turniru Grand Prix Croatia

Karate klub Vukovar '91. sudjelovao  je na turniru Grand Prix Croatia na kojemu je nastupilo 1930 natjecatelja iz 268 klubova i 22 države. U vrlo jakoj konkurenciji član Karate kluba Vukovar '91. Ivan Draganić u ekipnom sastavu Karate kluba Essekera iz Osijeka osvojio je 3. mjesto. U ekipnom nastupu karatistice Vukovara u sastavu Asja Štalmajer, Ema Pendić i Ema Štalmajer gube u repasažnoj borbi za 3. mjesto. Još su nastupili Alen Rupčić i Ilaj Macura.

(Srijeda, 22 Siječanj 2020 12:34)

Proglašen nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti

Arhiva Arhiva HRV, Arhiva

U organizaciji Hrvatske turističke zajednice u Iloku je održana završna svečanost na kojoj je proglašen nacionalni pobjednik za Europsku destinaciju izvrsnosti (EDEN) 2019. godine. Ove godine tema je bila wellness i zdravstveni turizam.


U konkurenciji Daruvara, Stubičkih, Krapinskih i Tuheljskih toplica odlukom prosudbenog povjerenstva pobjedu je odnio Sveti Martin na Muri.
Prema riječima direktorice sektora za sustav turističkih zajednica i razvoj proizvoda u HTZ–u Slavije Jačan Obratov, Sveti Martin na Muri po treći je put osvojio ovu prestižnu europsku nagradu koja se dodjeljuje ispred Europske komisije.
-Wellness i zdravstveni turizam bilježe iz godinu u godinu stopu rasta od 15-20 posto što je jedna od najznačajnijih stopa rasta koja pokazuje koliko tu još imamo neiskorištenog potencijala. Istraživanja su pokazala kako 7 posto turista neke usluge vezane za zdravstveni turizam navode kao motiv dolaska u destinaciju. Isto tako 8 posto turista navodi kako je nekakva vrsta wellnessa motiv dolaska u destinaciju - rekla je Jačan Obratov.
Također ističe kako Wellness i zdravstveni turizam bilježe iz godine u godinu stopu rasta od 15-20 posto što je jedna od najznačajnijih stopa rasta koja pokazuje koliko u ovoj grani turizma ima neiskorištenog potencijala.

Predstavnici Svetoga Martina na Muri napominju kako oni svojim posjetiteljima nude razne prirodne resurse, etnografske sadržaje, etnografske centre, niz manifestacija, gastro i eno ponudu, biciklističke staze, ali i bogatu wellness ponudu po kojoj je Sveti Martin na Muri postao prepoznatljiva wellness i well-being destinacija u Hrvatskoj.

Pročitano 242 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija