Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Izložba slika: Vedute grada Rijeke

Slikar Vladimir Antun Provči Slikar Vladimir Antun Provči

Izložba  slika Vladimira Provčija „Vedute grada Rijeke“ otvorena je u predvorju Hrvatskog doma Vukovar.

Provči je Rusin rođen u Mikluševcima, gdje je na materinjem jeziku završio osnovnu školu,  a pohađao je i Gimnaziju u Vukovaru kada se i počeo baviti slikarstvom. Izložba Vedute grada Rijeke upriličena je povodom toga što je grad Rijeka 2020. godine Europska prijestolnica kulture sa temom "Luka različitosti". Slike prikazuju Rijeku s kopna i mora. Izloženo je 20 slika nastalih u posljednje dvije godine, a prikazuju radove na platnu u tehnici akrila, dimenzija 50x70 centimetara.   

Slične izložbe tim povodom održane su u Slovačkoj, u zamku Budatin Povaškoga muzeja Žilina te 2 izložbe u Rijeci koje su bile vrlo zapažene.

Vladimir Provči je plodan umjetnik koji je do sada imao preko 160 samostalnih te polovicu skupnih izložbi. Izlagao je u skoro svim mjestima Primorsko-goranske županije te u Zagrebu, Zadru, Selcima, Zaboku i okolici, zatim u Osijeku, Vukovaru i okolici. Imao je i brojne inozemne izložbe: u Slovačkoj, Vojvodini, Ukrajini i Austriji. U Vukovaru je izlagao u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke te Vukovarsko-srijemskoj županiji, u palači Srijem.

Izložbu je otvorila ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom, Ivanka Miličić, a nazočne su pozdravili i Josip Paloš, voditelj Odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport Grada Vukovara te predsjednica Saveza Rusina Republike Hrvatske, Dubravka Rašljanin. U programu su nastupili KUD Joakim Hardi iz Petrovaca i KUD Osif Kostelnik Vukovar.

Pročitano 750 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI