NAJNOVIJE
U tijeku je kampanja Time to move

Mirovna grupa mladih Dunav i PRONI Centar za socijalno podučavanje tijekom listopada provode u Vukovaru kampanju Time to move. Cilj je kampanje organiziranje događanja na kojima će mlade upoznati s raznim mogućnosti za odlazak u inozemstvo kao i mogućnostima sudjelovanja u međunarodnim projektima, istraživanju Europe ili stjecanju potrebnog iskustva za budućnost.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 13:45)
Vinkovci dobili ova parkirališta

Grad Vinkovci u okviru infrastrukturnih projekata ulažu znatna sredstva u izgradnju novih parkirališta.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 12:18)
Predstavljeni film i knjiga Oteto djetinjstvo o ratnoj siročadi

Povodom 15.dana Matice hrvatske u Vukovarsko-srijemskoj županiji, u Pastoralnome centru Sv.Bono u Vukovaru predstavljen je dokumentarni film i knjiga Oteto djetinjstvo, autora patera Pavla Crnjca. Riječ je o sudbinama hrvatske djece iz područja Rame 1942 godine koja su u ratnom vihoru ostala siročad. Autor prati sudbinu preživjelih, donosi cjelokupni popis djece i prikaz 20-tak preživjelih iz toga vremena.

(Srijeda, 23 Listopad 2019 10:52)
Podignuta optužnica za ratni zločin počinjen u Vukovaru nad hrvatskim braniteljem

Osječko Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv 51-godišnjeg srbijanskog državljanina, nedostupnoga hrvatskim tijelima kaznenoga progona, tereteći ga za ratni zločin u Vukovaru nakon okupacije grada.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:59)
Hrvatskoj zeleno svjetlo za Schengen

Europska komisija dala je u utorak zeleno svjetlo za ulazak Hrvatske u šengenski prostor bez unutarnjih graničnih kontrola što je hrvatski premijer nazvao još jednim velikim uspjehom Hrvatske, a pohvale su izrekli i visoki dužnosnici u Bruxellesu, javlja HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 17:44)
Energetski obnovljena zgrada dječjeg vrtića u Borovo Naselju

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima obišao je energetski obnovljenu zgradu dječjeg vrtića u Borovo Naselju. Tijekom obnove izvedeni su fasaderski, limarski, izolaterski, stolarski, bravarski te elektrotehnički radovi, a cijeli je proces proveden u dvije faze.

(Utorak, 22 Listopad 2019 15:11)
Policija i dalje traga za razbojnicima koji su ranili i opljačkali zaštitare

Osječko-baranjska policija i dalje intenzivno traga za nepoznatim razbojnicima koji su u ponedjeljak pucali na dvojicu zaštitara, prenosi HINA.

(Utorak, 22 Listopad 2019 14:26)

Izložba slika: Vedute grada Rijeke

Slikar Vladimir Antun Provči Slikar Vladimir Antun Provči

Izložba  slika Vladimira Provčija „Vedute grada Rijeke“ otvorena je u predvorju Hrvatskog doma Vukovar.

Provči je Rusin rođen u Mikluševcima, gdje je na materinjem jeziku završio osnovnu školu,  a pohađao je i Gimnaziju u Vukovaru kada se i počeo baviti slikarstvom. Izložba Vedute grada Rijeke upriličena je povodom toga što je grad Rijeka 2020. godine Europska prijestolnica kulture sa temom "Luka različitosti". Slike prikazuju Rijeku s kopna i mora. Izloženo je 20 slika nastalih u posljednje dvije godine, a prikazuju radove na platnu u tehnici akrila, dimenzija 50x70 centimetara.   

Slične izložbe tim povodom održane su u Slovačkoj, u zamku Budatin Povaškoga muzeja Žilina te 2 izložbe u Rijeci koje su bile vrlo zapažene.

Vladimir Provči je plodan umjetnik koji je do sada imao preko 160 samostalnih te polovicu skupnih izložbi. Izlagao je u skoro svim mjestima Primorsko-goranske županije te u Zagrebu, Zadru, Selcima, Zaboku i okolici, zatim u Osijeku, Vukovaru i okolici. Imao je i brojne inozemne izložbe: u Slovačkoj, Vojvodini, Ukrajini i Austriji. U Vukovaru je izlagao u Rodnoj kući Lavoslava Ružičke te Vukovarsko-srijemskoj županiji, u palači Srijem.

Izložbu je otvorila ravnateljica Javne ustanove u kulturi Hrvatski dom, Ivanka Miličić, a nazočne su pozdravili i Josip Paloš, voditelj Odsjeka za predškolski odgoj, školstvo, visoko školstvo i sport Grada Vukovara te predsjednica Saveza Rusina Republike Hrvatske, Dubravka Rašljanin. U programu su nastupili KUD Joakim Hardi iz Petrovaca i KUD Osif Kostelnik Vukovar.

Pročitano 90 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija