Ispiši ovu stranicu

U Vinkovcima počeo festival dokumentaranoga filma

U konkurenciji su glazbeni dokumentarni filmovi U konkurenciji su glazbeni dokumentarni filmovi HINA

Projekcijom dokumentarnoga filma „Boom! A Film abaut the Sonics“ (2018.), američkoga autora Jordana Albertsena u Gradskom muzeju u Vinkovcima otvoren je 13. festival dokumentarnoga rock filma DORF.

Publici se predstavila i hrvatska autorica Tina Šimurina filmom Putnici koji govori o ljubavnoj i životnoj priči dvoje protagonista zagrebačke umjetničke scene Margareti Vidmar i Draženu Pavaliću.

Na festivalu će do 24. kolovoza biti prikazano 13 filmova od kojih šest u regionalnoj konkurenciji za festivalsku nagradu.

Nagradu za životno djelo dobit će srbijanski redatelj Slobodan Šijan, a nagradu za doprinos 'undergroundu' Antonijo Pušić koji je poznatiji pod umjetničkim imenom Rambo Amadeus.

Skup je u ime organizatora pozdravio predsjednik Udruge ljubitelja filma RARE Toni Šarić, a festival je svečano otvorio pročelnik za kulturu Grada Vinkovaca Davor Mecanović.

„Zahvaljujući DORF-u i prethodno otvorenim Antičkim filmskim večerima Vinkovci su ovoga tjedna središte filmske umjetnosti u Slavoniji“, rekao je Mecanović posebno zahvalivši entuzijastima iz Udruge RARE koji su kroz godine DORF učinili značajnim kulturnim događajem.

Pročitano 1476 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun