Ispiši ovu stranicu

Pobjednik festivala je njemački film "Razbijačica sustava"

Dobitnici nagrada za najbolje filmove Dobitnici nagrada za najbolje filmove Milan Paun

Dodjelom nagrada u Hrvatskome domu Vukovar završio je ovogodišnji 13. vukovarski filmski festival.

Zlatni šlep za najbolji dugometražni igrani film pripao je njemačkome filmu „Razbijačica sustava“ redateljice Nore Fingscheidt, a nagradu je primio producent Peter Hartwig.

Najboljim kratkim igranim filmom proglašena je mađarska komedija „Šaptači“ redatelja Barnabasa Totha dok je u kategoriji najboljega dokumentarnoga filma pobijedio film „Kalin i zatvorska ekipa“ bugarskog redatelja Petka Gyulcheva.

Žiri je posebno priznaje dodijelio srpskome dokumentarnome filmu „Nebeska tema“ redatelja Mladena Matičevića, nagrada za životno djelo pripala je hrvatskome glumcu Žarku Potočnjaku, a nagrada Krsto Papić za poseban doprinos hrvatskoj kinematografiji svečano je uručena priznatom hrvatskom scenografu Mariju Iveziću.

Okupljenima se na zatvaranju festivala obratio direktor festivala Igor Rakonić izrazivši zadovoljstvo viđenim filmovima i organizacijom, a pozdravio ih je i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Publika je vidjela i kratki igrani film „Dok je trajao Roland Garros“ redateljice Snježane Tribuson te dugometražnu hit komediju „Potpuni stranci“ mađarske redateljice Krisztine Gode.

Svojim kratkim filmovima predstavili su se i polaznici filmskih radionica, učenici vukovarskih osnovnih i srednjih škola.

vff lp

Na festivalu je prikazano oko 60 filmova na šest lokacija u Vukovaru.

vff slep

Pročitano 1128 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun