Ispiši ovu stranicu

Dječja folklorna skupina HKGD “DUNAV“ i ove godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora

Dječja folklorna skupina HKGD “DUNAV“  i ove godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora Foto: HKGD Dunav Vukovar

Dječja folklorna skupina HKGD“DUNAV“  i ove je godine najbolja na Županijskoj smotri dječjeg folklora.

Članovi mlađe i starije dječje folklorne skupine HKGD „DUNAV“ Vukovar, sudjelovali su 9. Lipnja u Cerni na županijskom natjecanju, 21.smotri dječjih folklornih skupina Vukovarsko–srijemske županije na kojoj se predstavilo preko tridesetak dječjih skupina iz raznih KUD-ova VSŽ. Prema mišljenju stručnog povjerenstva, starija dječja folklorna skupina ocijenjena je kao najbolja folklorna skupina u VSŽ  te time ostvarila sudjelovanje na „Malim  vezovima“ u Đakovu 2020.godine.

-Ovo je već drugi put u zadnje tri godine, da dječja folklorna skupina osvaja 1.mjesto na smotri u Vukovarsko-srijemskoj županiji (2017. i 2019.).  Nakon uspješnog predstavljanja na Državnoj smotri 2017.g. i osvojenog 3. mjesta, najmlađi „Dunavaši“ će na sljedećim Đakovačkim vezovima, 2020.godine biti predstavnici Vukovarsko-srijemske županije. Veliki je to uspjeh za društvo “Dunav“ i najmlađe čuvare tradicijske kulture iz grada Vukovara koji su ponovo dobili priznanje za višegodišnji rad i trud. – rekao je predsjednik Umjetničkog odbora HKGD „DUNAV“ Zlatko Hegeduš.

Pročitano 1278 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić