NAJNOVIJE
U Vukovaru održana edukacija na temu „Alzheimerova bolest kroz prizmu ljudskih prava“

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt „RE(aktivacija)starijih osoba II.!“ za područje Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije. U okviru projekta u Gradskoj su knjižnici Vukovar na Odjelu Spajalica organizirali edukaciju s ciljem podizanja razine svijesti te stvaranja poticajnog okruženja za otvaranjem dnevnih boravaka za osobe oboljele od bolesti demencija u onim mjestima gdje ih nema te podizanja razine informiranosti o samim bolestima demencije za stručnjake kao i ostale relevantne dionike u lokalnoj zajednici.

(Utorak, 16 Travanj 2024 16:44)
U srijedu izlazimo na birališta

Hrvatska u srijedu bira 11. saziv Hrvatskog sabora.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:28)
Policija oduzela 1.148 automobila nesavjesnim vozačima

Temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama policija je prošle godine nesavjesnim vozačima privremeno zaplijenila 1.148, a odlukom nadležnog suda trajno je oduzeto njih 215.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:25)
Otkriveni provalnici u kuću u Oroliku

Temeljem prijave 63-godišnjakinje o otuđenju alata i drugih predmeta iz obiteljske kuće u Oroliku policijski službenici Policijske postaje Vinkovci su proveli kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom i maloljetnikom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Teška krađa.

(Utorak, 16 Travanj 2024 14:24)
Za razvoj cikloturizma Vukovarsko-srijemska županija poduzetnicima dala novih 10.000 eura

Vukovarsko-srijemska županija osigurala je 10.000 eura za dodjelu bespovratnih potpora za ulaganja u dodatnu ponudu smještajnih objekata na području županije. Potpora je dana u okviru projekta Razvoj aktivnog turizma Vukovarsko-srijemske županije s ciljem razvoja cikloturizma i može se koristiti za kupovinu bicikala i biciklističke opreme, a dobilo ju je 20 korisnika u iznosu od 500 eura.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:12)
Župan Damir Dekanić primio je mlade nogometaše NK „Radnički” Županja

Župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić primio je u velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima nogometaše Radničkog iz Županje godište 2015. Oni su na međunarodnom turniru u Umagu osvojili 7. mjesto u konkurenciji 64 ekipa. U razigravanju od 5. do 7. mjesta igrali su protiv nogometnog giganta Barcelone i uspjeli izboriti neriješen rezultat, a Barcelona je slavila tek nakon penala. Prije utakmice s Barcelonom, u četvrtfinalu Radnički je igrao protiv splitskog Hajduka i slavio s 2:1, a u osmini finala Županjci su pobijedili slovenskog prvoligaša Muru s 4:0.

(Utorak, 16 Travanj 2024 13:00)
Otvaranjem birališta u Australiji počeli izbori za Hrvatski sabor

Otvaranjem tri od četiri biračka mjesta u Australiji, u ponedjeljak u 23 sata po hrvatskom vremenu, počeli su izbori za 11. saziv Hrvatskoga sabora koji se u inozemstvu održavaju dva, a u Hrvatskoj jedan dan, u srijedu, 17. travnja.

(Utorak, 16 Travanj 2024 10:09)

Vukovar film festival nominiran za nagradu EFFE

Vukovar film festival nominiran za nagradu EFFE Arhiva

Vukovar film festival nominiran je za nagradu EFFE za 2019. godinu. Riječ je o tradicionalnoj nagradi platforme Europa za festivale, festivali za Europu - Europe for Festivals, Festivals for Europe - koju svake druge godine dodjeljuje Udruga europskih festivala. Na taj je način Vukovar film festival, kao jedini filmski festival u Hrvatskoj koji već dugi niz godina s ponosom nosi oznaku EFFE dobio posebno priznanje od strane Udruženja europskih festivala. Kao jedan od najkvalitetnijih i svakako najznačajniji filmski festival u Hrvatskoj, Vukovar film festival koji se ove godine održava u razdoblju od 4. do 7. srpnja nominacijom za ovu prestižnu nagradu svoju kvalitetu je podignuo za još jednu razinu više.

Međunarodnim žirijem od jedanaest članova iz raznih europskih zemalja koji ove godine dodjeljuje nagradu EFFE predsjedava Sir Jonathan Mills, bivši direktor međunarodnog festivala u Edinburghu. Nagrada EFFE dodjeljuje se svake druge godine za umjetničke festivale koji uspješno demonstriraju umjetničku vrijednost, ali u isto vrijeme imaju i snažan utjecaj na lokalni i regionalni razvoj u smislu kulturnih djelatnosti. Platformu EFFE – Europa za Festivale, Festivali za Europu – inicirala je Udruga europskih festivala, a podržava ju Europska komisija i Europski parlament.

Vukovar film festival tako je postao jedan od dvadeset i četiri nominirana europska kulturna događaja koji će se 26. rujna ove godine natjecati na svečanoj dodjeli nagrade u Bruxellesu.

Sveukupna brojka festivala u Europi koji nose oznaku EFFE jest 715 pa je važno napomenuti da je Vukovar film festival nominiran kao jedan od dvadeset i četiri laureata koja su privržena umjetnosti i svojim zajednicama te koja demonstriraju otvorenost prema svijetu. Svi festivali zajedno predstavljeni su na internetskoj stranici www.festivalfinder.eu, interaktivnoj tražilici za umjetničke festivale u Europi.

Uz odluku međunarodnog žirija EFFE-a o ovogodišnjim EFFE laureatima, Udruženje europskih festivala također je najavilo i EFFE nagradu publike. Već je danas na web stranici www.festivalfinder.euotvoreno internetsko glasovanje u kojem sve do svečane dodjele nagrada 26. rujna može sudjelovati publika iz cijelog svijeta i dati glas svojem najomiljenijem festivalu među nominiranima, uključujući i Vukovar film festival. Stoga pozivamo sve zainteresirane da se pridruže glasovanju i glasaju za naš najznačajniji filmski festival koji se održava u najljepšem gradu na Dunavu.

 Vukovar film festival ove se godine održava trinaesti put u razdoblju od 4. do 7. srpnja. Tijekom četiri dana trajanja festivala bit će prikazano preko 60 filmova u 11 kategorija od koje su 3 one u natjecateljskom programu – dugometražni igrani film, kratki igrani film i dokumentarni film. Na festivalu će se u popratnom programu prikazati najnoviji filmovi redatelja Pedra Almodovara, FatihaAkina, braće Dardenne, Paula Sorrentina i mnogih drugih, a posebna poslastica svakako će biti kategorija „Pobjednici Berlina i Cannesa“ u kojem će vukovarska publika prva u Hrvatskoj premijerno imati priliku pogledati dobitnika nagrade Zlatni medvjed u Berlinu („Sinonimi“) i dobitnika Zlatne palme u Cannesu („Parazit“) – stoji u priopćenju kojeg potpisuje Seid Ružić iz Odnosa s javnošću  Discovery d.o.o. za kinematografiju, trgovinu, usluge Vukovar film festivala.

Pročitano 1018 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija