Ispiši ovu stranicu

S raznih natjecanja donijeli više od 50 nagrada

Školu pohađa 210 učenika Školu pohađa 210 učenika Foto: Marija Molnar

U školskoj 2018./2019. godini učenici Glazbene škole pri OŠ Dragutina Tadijanovića Vukovar osvojili su 16 prvih, 26 drugih 8 trećih nagrada na raznim regionalnim, državnim i međunarodnim natjecanjima. Zapažene su rezultate postigli na natjecanjima tambure, klavira, flaute, harmonike te suvremenoga plesa, a izvrsnost je pokazao i troglasni zbor glazbene škole osvojivši zlatnu nagradu te dvije posebne nagrade žirija – nagradu dirigentici za poseban umjetnički dojam te nagradu korepetitoru za klavirsku pratnju.

Nagrađene učenike i njihove mentore primili su u gradskoj vijećnici gradonačelnik Vukovara Ivana Penava, njegova zamjenica Ivana Mujkić te pročelnik Upravnoga odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Dražen Kobašević.

-Škola je prije 20 godina započela rad s 50 učenika i troje profesora, a danas ju pohađa 210 učenika iz Vukovara i okolice, to je kapacitet kojeg trenutno možemo pokriti. U školi rade 22 profesora, a imamo odjele odjele klavira, violine, flaute, gitare, tamburice, harmonike kao i odjel suvremenoga plesa – istaknula je Lidija Miletić, ravnateljica OŠ Dragutina Tadijanovića.

Gradski su čelnici učenicima i mentorima čestitali na izvrsnim uspjesima postignutima ove godine, a zamjenica gradonačelnika Mujkić najavila i mogućnost financiranja rekostrukcije zgrade glazbene škole.

-Glazbena škola godinama postiže zapažene rezultate, radi se o mladim talentiranim ljiudima koji izdvajaju dio svog vremena, ulažu u sebe i promoviraju grad na nastupima i natjecanjima. U skladu s našim mogućnostima nastojimo podržavati njihove projekte, a jedan od najvažnijih im je rekonstrukcija zgrade škole. Kako je grad preuzeo ingerencije nad osnovnim školama, vjerujem da ćemo biti u mogućnosti financirati taj projekt i pružiti ovim učenicima i njihovim profesorima još bolje uvjete za rad – rekla je Mujkić.

Iz vukovarske glazbene škole najavljuju i pojačani angažman na stručnom usavršavanju predavača, ulaganje u nove i kvalitetne instrumente kao i međunarodnu suradnju na projektima. Također, najavljuju i održavanje glazbenih radionica u dječjim vrtićima kako bi se djeca zainteresirala za ritam i glazbu.

Pročitano 1196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar