NAJNOVIJE
Župan Božo Galić obišao srednje škole oštećene u nevremenu

Vukovarsko – srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Ureda župana Sandrom Pinjuh i zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Mariom Adamovićem obišao Srednju Strukovnu školu Marko Babić iz Vukovara i Tehničku školu Nikole Tesle Vukovar.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 14:12)
Ove se godine obnavlja šest Batinih vila

Radovi na šest stambenih objekata tzv.Batinih vila u Borovo Naselju, a koje se vode kao zaštićeno kulturno dobro, trebali bi započeti ove godine i to sredstvima državnoga proračuna, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:46)
Kako do besplatne pravne pomoći u Vukovaru?

Od 1.lipnja ove godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt pod nazivom Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:08)
Grad Ilok prodaje 26 nekretnina kojih su se nasljednici odrekli

U Iloku je u tijeku natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 11:52)
Scena Martin iz Vukovara potpisala povelju prijateljstva sa Sinjskim pučkim kazalištem

Vukovarski amateri – Scena Martin, sudjelovali su na 3. Međunarodnome kazališnome Alkafestu u Sinju s predstavom 'Čekaonica'. 

(Utorak, 23 Srpanj 2019 10:24)
Novi naslovi svaki drugi dan

Gradska knjižnica  Vukovar  već četvrtu godinu za redom sudjeluje u ljetnoj ponudi na Vukovarskoj adi kroz suradnju s ŠRU Dunav. Riječ je o kućici za knjige koju djelatnici ove ustanove redovito dopunjavaju novim naslovima, doznajemo od Jelene Miškić ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar.

-Trudimo se svakii drugi dan obnoviti sdržaj naših kućica kako one na Adi tako i u središtu grada  i ponuditi našim sugrađanima ali i posjetiteljima Vukovara štivo koje je čitko, aktualno  i zanimljivo. -rekla je Miškić.

U kućici je ponuđeno svakodnevno 10 do 15 laganijih naslova. Kućicu za knjige Gradska je knjižnica postavila i na šetalištu u Ulici J. J. Strossmayera.  Miškić je naglasila kako su u okviru Ljeta u Gradskoj knjižnici  Vukovar ovih dana održali i jednu vrlo zanimljivu i posjećenu radionicu, a riječ je o izradi graničnika za knjige, gdje su polaznici  mogli naučiti  i sve o knjizi i njenim dijelovima.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 09:51)
Obavijest o aviotretiranju komaraca

 

Dana 22. i 23. 07. 2019.g. u jutarnjim i večernjim satima Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će tretman suzbijanja komaraca  aviotretiranjem.

(Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 16:11)

Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri

  • Ponedjeljak, Lip 17 2019
  • Piše: 
Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata Foto: Općina Bogdanovci

U Bogdanovcima su proteklog vikenda, u organizaciji KUD-a „Seljačka sloga“, održane tradicionalne 22. Bogdanovačke folklorne večeri.

Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata. Osim kulturno-umjetničkih društava iz kontinentalnog dijela Hrvatske, ove su godine nastupili i gosti iz mjesta Turbe pokraj Travnika (BiH) te članovi KUD-a „Šid“ (Srbija).

Sve nazočne pozdravio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, koji je istaknuo kako je izuzetno ponosan što su članovi KUD-a „Seljačka sloga“ sačuvali ovu tradiciju te vrlo uspješno diljem Hrvatske promiču običaje svoga kraja.

- Zaista mi je drago što su ovogodišnje Večeri prenošene uživo preko Youtube platforme, tako da su svi ljubitelji izvornog folklora mogli uživati u pjesmama i plesovima – istaknuo je načelnik općine Bogdanovci, Marko Barun. 

Svi posjetitelji Bogdanovaca su, osim folklora, mogli posjetiti i Sajam domaćih rukotvorina, uz degustaciju tradicijskih jela i pića, kao i uživati u vožnji fijakerom.

- Posebno nas veseli činjenica kako je našu manifestaciju posjetio župan Galić, ali i činjenica da su svi iseljenici mogli pratiti izravan prijenos sa Večeri. Osim domaćih KUD-ova, ugostili smo i goste iz BiH i Srbije, koji također njeguju izvorni folklor svog zavičaja – naglasio je u pozdravnom govoru predsjednik KUD-a „Seljačka sloga“, Tihomir Tadijanović. 

Nakon službenog dijela, sve prisutne je, uz zajedničku večeru, zabavljao tamburaški sastav „Duša bećarska“.

Pročitano 120 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

HRV

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija