NAJNOVIJE
VFF poziva scenariste na radionicu

Vukovarski filmski festival, četrnaesti po redu, pozvao je scenariste da se prijave za sudjelovanje u Dunavskoj scenarističkoj radionici koja će se održati od 24. do 30. kolovoza.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:38)
Rekordan broj oboljelih - 116

U Hrvatskoj je zabilježeno 116 novih slučajeva oboljenja od koronavirusa pa je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) sada 1.038.

(Petak, 10 Srpanj 2020 15:36)
Obnovljeno dječje igralište u Vatikanskoj ulici, slijedi uređenje trga

Grad Vukovar dobio je na natječaju za donaciju dječjeg igrališta INE-industrije nafte d.d. sredstva kojima je obnovljeno dotrajalo i derutno dječje igralište u Vatikanskoj ulici. Stara su igrala zamijenjena novima u vrijednosti 225.500,00 kuna s PDV-om čime je ovaj dio naselja Mitnice dobio moderno uređeno i sigurno dječje igralište. Osim Vukovara na ovome je natječaju prošao još samo jedan grad u Hrvatskoj.

(Petak, 10 Srpanj 2020 13:20)
Odgođeni 31.pjesnički susreti u Drenovcima

Ovogodišnji 31. pjesnički susreti u Drenovcima, koji su se trebali održati 10. i 11. srpnja otkazani su zbog pogoršanoga epidemiološkoga stanja, a novi termin njihova održavanja najavljen je za 25. rujna, priopćilo je Društvo hrvatskih književnika (DHK).

(Petak, 10 Srpanj 2020 12:24)
U Vukovaru teže ozlijeđen motociklist i suputnica

Jučer oko 14,30 sati, u Ulici kralja Zvonimira u Vinkovcima, nekontroliranim spaljivanjem suhih biljnih ostataka nenamjerno je izazvan požar na njivi zasađenoj pšenicom čime je vlasniku, 41-godišnjaku iz Mlake Antinske, pričinjena materijalna šteta od više tisuća kuna, priopćeno je iz PU vukovarsko-srijemske.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:21)
U Đakovu još 12 pozitivnih na koronavirus

Osječko-baranjska županija bilježi 20 novih oboljelih od koronavirusa, objavio je Stožer Civilne zaštite te županije.

(Petak, 10 Srpanj 2020 10:16)
Jedna novooboljela osoba iz Županje

U Vukovarsko-srijemskoj županiji jedna je novooboljela osoba od koronavirusa i to iz Županje, priopćio je Stožer Civilne zaštite VSŽ.

(Petak, 10 Srpanj 2020 09:44)

Održane 22. Bogdanovačke folklorne večeri

  • Ponedjeljak, Lip 17 2019
  • Piše: 
Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata Foto: Općina Bogdanovci

U Bogdanovcima su proteklog vikenda, u organizaciji KUD-a „Seljačka sloga“, održane tradicionalne 22. Bogdanovačke folklorne večeri.

Manifestacija je to koja okuplja njegovatelje izvornog folklora i tradicijskih instrumenata. Osim kulturno-umjetničkih društava iz kontinentalnog dijela Hrvatske, ove su godine nastupili i gosti iz mjesta Turbe pokraj Travnika (BiH) te članovi KUD-a „Šid“ (Srbija).

Sve nazočne pozdravio je župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, koji je istaknuo kako je izuzetno ponosan što su članovi KUD-a „Seljačka sloga“ sačuvali ovu tradiciju te vrlo uspješno diljem Hrvatske promiču običaje svoga kraja.

- Zaista mi je drago što su ovogodišnje Večeri prenošene uživo preko Youtube platforme, tako da su svi ljubitelji izvornog folklora mogli uživati u pjesmama i plesovima – istaknuo je načelnik općine Bogdanovci, Marko Barun. 

Svi posjetitelji Bogdanovaca su, osim folklora, mogli posjetiti i Sajam domaćih rukotvorina, uz degustaciju tradicijskih jela i pića, kao i uživati u vožnji fijakerom.

- Posebno nas veseli činjenica kako je našu manifestaciju posjetio župan Galić, ali i činjenica da su svi iseljenici mogli pratiti izravan prijenos sa Večeri. Osim domaćih KUD-ova, ugostili smo i goste iz BiH i Srbije, koji također njeguju izvorni folklor svog zavičaja – naglasio je u pozdravnom govoru predsjednik KUD-a „Seljačka sloga“, Tihomir Tadijanović. 

Nakon službenog dijela, sve prisutne je, uz zajedničku večeru, zabavljao tamburaški sastav „Duša bećarska“.

Pročitano 357 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

HRV

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija