Ispiši ovu stranicu

Raspisan natječaj za najljepšu, neobjavljenu domoljubnu pjesmu

Raspisan natječaj za najljepšu, neobjavljenu domoljubnu pjesmu Foto: Arhiva

Udruga „Braniteljice Domovinskog rata RH raspisala je natječaj za najljepšu, neobjavljenu domoljubnu pjesmu, pod nazivom „Grad u školjci“.  Predsjednica Udruge Svjetlana Dželalija Kovačić ističe kako ovim natječajem žele potaknuti na pisanje domoljubne poezije kako bi se kroz stih i riječi očuvale vrijednosti Domovinskog rata kao i sjećanja na sve poginule i nestale braniteljice i branitelje.
-Na natječaju mogu sudjelovati svi punoljetni državljani Republike Hrvatske. Pjesma mora biti domoljubna, pisana na hrvatskom jeziku i do objave rezultata ne smije biti nigdje objavljena – rekla je Dželalija-Kovačić.
Sve pjesme koje udovoljavaju kriterijima, moraju na adresu J. J. Strossmayera 4 P.P. 38, 32000 Vukovar, (s posebnom naznakom za natječaj „GRAD U ŠKOLJCI“), stići najkasnije do 15. rujna 2019.g., a pristigle radove, zasebno, ocjenjivat će četveročlano prosudbeno vijeće.  
Deset prvoplasiranih pjesama čitat će se na Večeri domoljubne poezije na „Danima sjećanja“ 16. studenog, a trideset najljepših bit će objavljeno u 7. zborniku domoljubnih pjesama u nakladi Udruge „Braniteljice Domovinskog rata RH“ . Prve tri pjesme uz priznanje dobivaju i simboličan poklon.
Od 2013.g. do 2017.g. festival za najljepšu neobjavljenu domoljubnu pjesmu održavao se pod nazivom „Pjesmom protiv zaborava“. Od 2018.g., u spomen na vukovarskog branitelja i pjesnika Darka Dombaja, festival nosi naziv „Grad u školjci“, po njegovoj zbirci vukovarskih elegija.

Pročitano 1461 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić