NAJNOVIJE
Župan Božo Galić obišao srednje škole oštećene u nevrijemenu

Vukovarsko – srijemski župan Božo Galić zajedno sa svojim suradnicima, pročelnicom Ureda župana Sandrom Pinjuh i zamjenikom pročelnice Upravnog odjela za obrazovanje Mariom Adamovićem obišao Srednju Strukovnu školu Marko Babić iz Vukovara i Tehničku školu Nikole Tesle Vukovar.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 14:12)
Ove se godine obnavlja šest Batinih vila

Radovi na šest stambenih objekata tzv.Batinih vila u Borovo Naselju, a koje se vode kao zaštićeno kulturno dobro, trebali bi započeti ove godine i to sredstvima državnoga proračuna, najavio je vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:46)
Kako do besplatne pravne pomoći u Vukovaru?

Od 1.lipnja ove godine Udruga za podršku žrtvama i svjedocima provodi projekt pod nazivom Pravo na djelotvornu pravnu zaštitu i podršku – pristup pravdi kroz primarnu pravnu pomoć, a kojega financira Ministarstvo pravosuđa.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 13:08)
Grad Ilok prodaje 26 nekretnina kojih su se nasljednici odrekli

U Iloku je u tijeku natječaj za prodaju 26 nekretnina u vlasništvu Grada Iloka.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 11:52)
Scena Martin iz Vukovara potpisala povelju prijateljstva sa Sinjskim pučkim kazalištem

Vukovarski amateri – Scena Martin, sudjelovali su na 3. Međunarodnome kazališnome Alkafestu u Sinju s predstavom 'Čekaonica'. 

(Utorak, 23 Srpanj 2019 10:24)
Novi naslovi svaki drugi dan

Gradska knjižnica  Vukovar  već četvrtu godinu za redom sudjeluje u ljetnoj ponudi na Vukovarskoj adi kroz suradnju s ŠRU Dunav. Riječ je o kućici za knjige koju djelatnici ove ustanove redovito dopunjavaju novim naslovima, doznajemo od Jelene Miškić ravnateljice Gradske knjižnice Vukovar.

-Trudimo se svakii drugi dan obnoviti sdržaj naših kućica kako one na Adi tako i u središtu grada  i ponuditi našim sugrađanima ali i posjetiteljima Vukovara štivo koje je čitko, aktualno  i zanimljivo. -rekla je Miškić.

U kućici je ponuđeno svakodnevno 10 do 15 laganijih naslova. Kućicu za knjige Gradska je knjižnica postavila i na šetalištu u Ulici J. J. Strossmayera.  Miškić je naglasila kako su u okviru Ljeta u Gradskoj knjižnici  Vukovar ovih dana održali i jednu vrlo zanimljivu i posjećenu radionicu, a riječ je o izradi graničnika za knjige, gdje su polaznici  mogli naučiti  i sve o knjizi i njenim dijelovima.

(Utorak, 23 Srpanj 2019 09:51)
Obavijest o aviotretiranju komaraca

 

Dana 22. i 23. 07. 2019.g. u jutarnjim i večernjim satima Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. obavljat će tretman suzbijanja komaraca  aviotretiranjem.

(Ponedjeljak, 22 Srpanj 2019 16:11)

Održana Smotra klapa Zadarske županije

Održana Smotra klapa Zadarske županije Foto: Valerija Lozančić

U Hrvatskom Domu Vukovar održana je Smotra Klapa Zadarske županije.

Smotru već tradicionalno, petu godinu za redom  Zadarska županija zajedno  s Udrugom zadarskih klapa  daruje stanovnicima Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije povodom Dana grada Vukovara, koji se obilježava 3. svibnja i Županijskih dana Zadarske županije.

-Nakon prve godine oduševljenje Vukovaraca je bilo toliko veliko da smo odlučili ponovno dolaziti u uljepšati Vukovarcima njihove dane, rekla je organizatorica Smotre Vlatka Vučić-Marasović.
Publiku je ove godine oduševilo pet klapa  -  Arancini  iz Zagreba, Klapa Aria iz Starigrada Paklenice, Klapa  Koporan  iz Poličnika, Klapa Puntadura iz Vira i Klapa Školji s otoka Pašman.
-Vukovar svakako zavrjeđuje da mu se poklone klapske pisme, da mu se oda počast za sve ono što se događalo tijekom Domovinskoga rata i stoga s velikim ponosom i ljubavlju  svake godine dolazimo na Smotru, dodao je Ivica Dundović iz Klape Koporan.

Prije Smotre klapa u predvorju Hrvatskog doma otvorena je izložba pod nazivom „Lutke i scenografija Kazališta lutaka Zadar“.

Na darovanom koncertu zahvalili  su vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček.
-Još jednom puno vam hvala. Naša suradnja na brojnim područjima traje već niz godina i ona nam puno znači. Ista smo duša, puno ljudi, duša koja voli Hrvatsku i pjesmu. Svi zajedno smo jači, poručio je župan.
-Želim se zahvaliti Zadarskoj županiji na ovoj prekrasnoj uvertiri u obilježavanje Dana Grada. Vi nam pokazujete da grad Vukovar ima jako puno prijatelja i na tome vam od srca hvala, istaknuo je Pavliček.

 Danas će sve klape sudjelovati i na svetoj misi koja u Crkvi svetih Filipa i Jakova počinje u 11 sati.

Pročitano 196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija