NAJNOVIJE
Sedam godina Socijalne samoposluge Vinkovci

Među najvažnijim projektima udruge Mladi protiv gladi ističe se projekt Socijalne samoposluge, koja je osnovana u veljači 2013. godine i do danas, punih sedam godina, neprekidno i uspješno opskrbljuje hranom i higijenskim potrepštinama 866 obitelji korisnika iz 66 općina i 5 gradova.

(Nedjelja, 23 Veljača 2020 12:13)
Predstavljeni kandidati Opcije za promjene u HDZ- u

U vinkovačkoj Gradskoj vijećnici predstavljeni su kandidati Opcije za promjene u HDZ- u; dr.sc. Miro Kovač, kandidat za predsjednika, Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika i Davor Ivo Stier, kandidat za potpredsjednika HDZ - a.

-Prema reakcijama i komentarima okupljenih HDZ – ovaca i njihovim uključivanjem u dijalog s kandidatima očito je da su članovi odlučni sudjelovati u unutarstranačkim izborima i birati one koji su im svjetonazorski i životno bliski tj. one za koje smatraju kako mogu predstavljati njih i njihove obitelji u hrvatskoj i svjetskoj politici. Očito je kako članovi žele jedinstven Vukovarsko - srijemski HDZ bez političkih igrica i zadovoljavanja sitnih interesa pojedinaca na štetu članova, stranke i njihove županije.

Njihov domaćin, Ivica Čutura, koordinator za Vukovarsko – srijemsku županiju, zahvalio je svojim stranačkim prijateljima na dolasku i pozvao ih da u skladu s onim najvrjednijim, svojom savjesti i razumom, sudjeluju na predstojećim unutarstranačkim izborima. Čutura je iskazao zadovoljstvo ovako velikim odazivom članstva jer smatra kako su članovi srce i duša ove stranke zbog kojih će nakon unutarstranačkih izbora HDZ biti onakav kakav treba biti i tamo gdje treba biti, čvrsta i stabilna demokršćanska stranka koja komunicira s članstvom i sluša njegovo bilo. Istaknuo je kako Vukovarsko srijemski HDZ mora biti stranka u kojoj zajedno djeluju i rade Vinkovci, Vukovar, Županja, Otok, Ilok i sve općine jer su nam problemi zajednički i HDZ kao državotvorna stranka jedini može riješiti te probleme. Složio se sa okupljenima da su stvari u Vukovarskoj - srijemskoj županiji, prvenstveno po pitanju iseljavanja i gospodarstva, otišle predaleko te da je krajnje vrijeme da kao županijska organizacija zaboravimo na razlike među nama, a da se posvetimo zajedničkom cilju; stvaranju uvjeta za pristojan i dostojanstven život u Slavoniji.

Svoj program predstavili su dr.sc. Miro Kovač kandidat za predsjednika koji je okupljenima poručio kako je prošlo vrijeme upravljanja strankom po načelu HDZ to sam ja. Zatomili smo svoj ego i ujedinjeni ponudili članovima stranke promjenu aktualnog smjera koji nas vodi u treće posrnuće na predstojećim parlamentarnim izborima. U upravljanju strankom vodit ćemo se načelom kako su HDZ u prvom redu svi njegovi članovi, a dužnost vodstva je da sluša njihov glas.

Ivan Penava, kandidat za zamjenika predsjednika članstvu je poručio kako treba zaustaviti uvozni lobi koji urušava hrvatsko gospodarstvo. Podsjetio je na neprocesuiranje ratnih zločina i poručio kako je krajnje vrijeme da se napokon prijeđe s riječi na djela.

Davor Ivo Stier kandidat za potpredsjednika HDZ – a koji kaže kako hrvatsku guši i mlade tjera izvan zemlje nepravda koja proizlazi iz klijentelizma i ortačkog kapitalizma. Mi se dičimo vjerom svojih predaka i želimo svjetonazorski hdz vratiti u okvire istinskog domoljublja, demokršćanstva i narodnjaštva – stoji u priopćenju za novinare.

Podsjetimo, izbori za predsjednika, zamjenika predsjednika i četiri potpredsjednika HDZ – a održat će se 15. ožujka 2020. godine, prvi puta po načelu „jedan član – jedan glas”.

(Nedjelja, 23 Veljača 2020 12:05)
Maškare preuzele ključeve grada

Program Maškare u Vukovaru po drugi je put održan u organizaciji Turističke zajednice Grada Vukovara i uz potporu Grada Vukovara.

(Subota, 22 Veljača 2020 13:05)
Najavljeno veliko istraživanje o zadovoljstvu mladih u našoj županiji

U Palači Srijem održana je 3 sjednica županijskih Savjeta mladih s područja Slavonije. Raspravljana je dosadašnja suradnja i provedene aktivnosti, nacrt Nacionalnog programa za mlade za razdoblje od 2020. do 2024. godine, a predstavljen je i novi projekt Savjeta mladih Vukovarsko-srijemske županije.

(Subota, 22 Veljača 2020 11:52)
Najbolji sportaši Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu

U organizaciji Županijskog saveza sportova i Plave vinkovačke televizije u Hrvatskom domu u Vukovaru proglašeni su najbolji sportaši i sportski kolektivi Vukovarsko-srijemske županije za 2019. godinu.

Nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Vukovara Marijan Pavliček. U ime Hrvatskog olimpijskog odbora govorio je pomoćnik glavnog tajnika HOO-a za poslove lokalnog sporta Siniša Krajač.

Najbolja sportašica je Magdalena Đekić iz Atletskog kluba Cibalia Vinkovci.

Najbolji sportaš je Ante Brkić iz Šahovskog kluba Vinkovci.

Posebnu plaketa dobio je Duje Dragun iz Malonogometnog kluba Aurelia Futsal Vinkovci.

Najbolja perspektivna sportašica je Ana Crnjac iz Kluba dizača utega Vukovar.

Posebnu plaketu dobila je Nikolina Josipović iz Atletskog kluba Cibalia Vinkovci.

Najbolji perspektivni sportaš je Ivan Draganić iza Karate kluba Vukovar 91.

Posebnu plaketu dobio je Stjepan Dabić iz Šahovskog kluba Vinkovci.

Najbolji sportaš s invaliditetom je Eva Blažević iz Atletskog kluba osoba s invaliditetom Vinkovci.

Najbolja ekipa je Ženski odbojkaški klub ENNA Vukovar.

Posebnu plaketu dobio je dvojac bez kormilara Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar Mihaela Mihaljević i Agata Vrančić.

Najbolja momčad je Rukometni klub Spačva Vinkovci.

Posebne plakete dodijeljene su dugogodišnjem športskom djelatniku Vjekoslavu Karauli za doprinos u razvoju sporta i Nogometnom klubu Graničar iz Županje povodom 100. godišnjice klupske opstojnosti.

U ime nagrađenih zahvalio se Ante Brkić a na kraju je sve pozdravio župan Vukovarsko-srijemski Božo Galić.

(Petak, 21 Veljača 2020 16:25)
Održan Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar

U Domu hrvatskih branitelja u Vukovaru održan je Izvještajni sabor Udruge policije vukovarskih branitelja Domovinskog rata Vukovar.  

(Petak, 21 Veljača 2020 16:15)
Međunarodna razmjena iskustava o institutu "Osoba od povjerenja"

U okviru stručne studijske posjete 17-člane bosanskohercegovačke delegacije Vukovaru, a u suradnji s Udrugom za podršku žrtvama i svjedocima Vukovar te Odjelom za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskome sudu Vukovar, u našem je gradu održan okrugli stol na temu Prakse primjene instituta Osoba od povjerenja u sistemu zaštite žrtava rodno uvjetovanog nasilja.

(Petak, 21 Veljača 2020 16:13)

VukovArt - luka umjetnosti od 1 do 15. lipnja

Press konferencija održana u Gradskoj vijećnici Press konferencija održana u Gradskoj vijećnici Foto: Valerija Lozančić

U Vukovaru će se i ove godine pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović u razdoblju od 1.do 15.lipnja održati manifestacija VukovArt – luka umjetnosti.

Glavni cilj projekta je ponudom novih sadržaja stvoriti pozitivnu priču koja će inspirirati i privlačiti ljude u Vukovar, ali i podići i unaprijediti kvalitetu života građana. U okviru manifestacije ove će godine pod radnim nazivom “Give me 5!“ pet svjetski poznatih street art umjetnika iz Hrvatske i inozemstva nacrtati pet novih murala, 3 u Borovu naselju te 2 u Vukovaru ukupne površine preko 700 četvornih metara.

-Izuzetno me raduje što ovim projektom sada već pozicioniramo Vukovar na turističku kartu koja privlači posebnu vrstu turista, a zahvaljujući privoli stanara u gradu će biti 5 novih murala. Grad Vukovar za ovaj projekt na godišnjoj razini izdvaja 450.000 kuna, uz brojna sponzorstva – rekao je zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici.

-Cijela priča počela je 2016. godine kada je hrvatski 3D Sreet Artist  Filip Mrvelj oslikao pješački most koji prelazi preko rijeke Vuke. Slika, koja se proteže na oko 100 kvadratnih metara, prikazuje srušeni drveni most. Vukovarci su bili oduševljeni novom ponudom u gradu, a slike su se mogle naći na društvenim mrežama dugo iza toga. Nakon toga se rodila ideja o održavanju 3D Street Art festivala s najpoznatijim svjetskim anamorfnim umjetnicima nazvana VukovArt – Luka umjetnosti koja se održala 2017. godine, a koja je okupila jedna od najvećih imena svjetske 3D Street Art scene. Iste godine naslikane su 4 3D slike na šetnici uz rijeku Vuku i poznati mural „Suncokret“ u središtu grada. 2018. godine naslikano je 5 murala u Borovu Naselju, podsjetio je voditelj marketinške kampanje  Krešimir Herceg te dodao kako žele u Vukovaru napraviti jedan od najjačih street art festivala u Hrvatskoj i šire.
-Projektom dovodimo najbolje svjetske umjetnike s nekoliko ciljeva - da uljepšamo život građanima grada Vukovara, da ovakva vrsta umjetnosti bude generalna vrijednost u turističkoj ponudi jer to sada postaje trend u većim gradovima kao što su Varšava, Berlin, London i mnogi drugi, a posljednji i najvažniji cilj je edukacija samih građana i djece što činimo kroz radionice koje se održavaju kroz ovaj projekt, rekao je Herceg.

U okviru manifestacije po prvi puta održat će se i polumaraton dužine 21 km koji starta 1. lipnja u 10 sati, a nakon njega u 10.10 starta i građanska utrka dužine 5 km.
-Specifičnost ovog polumaratona, osim što se prvi puta održava u gradu Vukovaru, čini i to da smo se trudili napraviti da ruta kojom se trči obuhvaća gotovo sve murale koji postoje u gradu. Polumaraton ima međunarodni karakter, do sada se prijavilo oko 600 ljudi iz cijele Hrvatske, susjednih zemalja, ali i Irske što je jako lijep poticaj nama koji radimo u organizaciji – naglasio je organizator prvog vukovarskog polumaratona Tomislav Marinović.
Pavliček je dodao kako će natjecatelji trčati pored postojećih murala što će doprinijeti prezentiranju svih ljepota našega grada.

Svi koji se žele prijaviti mogu to učini na www.stoperica.hr/utrka/vukovar-half-marathon , a prijave traju do 10. svibnja 2019. Više o cijelom projektu možete saznati na www.vukovart.com

Pročitano 360 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija