Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Više od 10 tisuća sudionika Pokladne povorke u Županji, Vukovarcima nagrada

Nagrađeni sudionici Pokladne povorke u Županji Nagrađeni sudionici Pokladne povorke u Županji Foto: Radio Županja

U pokladnoj povorci održanoj u okviru 52. Šokačkog sijela u Županji protekle je nedjelje sudjelovalo više od 10.000 građana, sudionika povorke i gledatelja.

Program poklada vodili su Marija Pastuović i Ivica Oršolić, a na pozornici u središtu grada predstavilo se 26 skupina odjevenih u različite maske, a najboljima su po ocjeni prosudbene komisije uručene i novčane nagrade i priznanja.

Kao najbrojnija skupina s 2.000 kuna nagrađen je Dječji vrtić "Maslačak" Županja, dok je najboljom maskom proglašen gost iz Wiliamovice iz Poljske, kojemu je uručena nagrada u iznosu od 1.000 kuna.  Prvu nagradu i 1.500 kuna osvojile su “mumije” iz KUD-a Kristal Sladorana, drugonagrađeno  je s 1.000 kuna  Hrvatsko kulturno glazbeno društvo Dunav iz Vukovara, dok je trećenagrađeni s 500 kuna Cjelodnevni boravak za odrasle osobe s intelektualnim i mentalnim oštećenjem Gradskog društva Crvenog križa Županja. Nagrade su uručili gradonačelnik Županje Davor Miličević i predsjednica Izvršnog odbora Šokačkog sijela Terezija Nemetz.

Pročitano 1469 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI