NAJNOVIJE
U Lovasu komemoracija za 79 žrtava

Kod spomen obilježja masovne grobnice na katoličkom groblju u Lovasu izaslanstvo Općine Lovas predvođeno načelnicom Tanjom Cirbom položilo je vijenac i upalilo svijeće u spomen na 68 žrtava ekshumiranih iz masovne grobnice i 10 žrtava iz pojedinačnih grobnica u Lovasu.

(Petak, 22 Ožujak 2019 08:19)
Igor Gavrić ponovo član Upravnog vijeća

Vlada je na današnjoj sjednici zbog isteka mandata razriješila člana Upravnog vijeća Javne ustanove "Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar" Igora Gavrića.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 13:57)
Zbog razmirica oko navijačkih skupina, potukla se dvojica srednjoškolaca u Vukovaru

Kako javljaju iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske, jučer, 20. ožujka, oko 7,45 sati, ispred Strukovne škole u Vukovaru u ulici Domovinskog rata dogodio se verbalni, a potom i fizički sukob između 15-godišnjaka iz Čakovaca i 16-godišnjaka iz Borova, u kojem je 16-godišnjak lakše ozlijeđen.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:22)
Otvorena izložba slika Vukovarke Marine Radman

U predvorju Hrvatskog doma Vukovar otvorena je izložba Vukovarke Marine Radman. Izloženo je  40 djela nastalih u protekle dvije godine koja pokazuju autoričinu ljubav prema Vukovaru i Slavoniji.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:20)
Vlada RH predlaže novi Zakon o osobama nestalim u Domovinskom ratu

Kako bi se jedinstvenim zakonom regulirala nematerijalna prava osoba nestalih u Domovinskom ratu i njihovih obitelji da saznaju sudbinu svojih nestalih članova te se na jednom višem stupnju zaštitila temeljna prava nestalih osoba i njihovih obitelji, Vlada je u saborsku proceduru s današnje sjednice u uputila prijedlog zakona o osobama nestalim u Domovinskom ratu, javlja HINA.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 12:08)
Privremena regulacija prometa

U središtu Vukovara na snazi je privremena regulacija prometa zbog izvođenja radova.

(Četvrtak, 21 Ožujak 2019 10:48)
Javnosti predstavljen projekt Vukovarskih leptirića

Što sve sportom mogu ja naziv je projekta Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju Vukovarski leptirići koji je predstavljen javnosti početnom konferencijom.

(Srijeda, 20 Ožujak 2019 18:03)

Priče iz Lovasa u Šimunovićevoj knjizi

Dobar odaziv građana na predstavljanje knjige Dobar odaziv građana na predstavljanje knjige Milan Paun

U knjižnici u Lovasu predstavljena je peta knjiga vukovarskoga liječnika u mirovini dr. Zlatka Šimunovića Priče iz liječničke torbe.

U zbirci je objavljeno 18 priča utemeljenih na stvarnim događajima tijekom 50 godina liječničkoga službovanja u Vukovaru, Iloku, Lovasu i Tovarniku.

Šimunović je rekao da mu je službovanje u Lovasu ostalo u lijepoj uspomeni pa se i radnja nekih priča tamo odvija.

Milan Paun, urednik knjige, rekao je da Šimunović u pričama nastoji vjerno i precizno dokumentirati događaje, ali oslobađa svoju literarnu imaginaciju i događaje interpretira na umjetnički način.

Dražen Živić, predstavnik Ogranka Matice hrvatske Vukovar koji je izdao knjigu, rekao je kako je Šimunović, pored toga što je vrhunski stručnjak u medicini, i svestrani stvaratelj koji je osim knjige iz svoje struke pisao i dokumentarističku prozu te pripovijetke.

Okupljene su pozdravile načelnica Općine Lovas Tanja Cirba i ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Jelena Miškić.

Pročitano 131 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija