NAJNOVIJE
Branitelji u prosjeku žive 54 godine

Ministar branitelja Tomo Medved rekao je na kongresu psihosomatske medicine i psihoterapije u Karlovcu da brojni hrvatski branitelji osjećaju trajne posljedice Domovinskog rata, a da je od 3.899 lani umrlih njih 74 posto bilo mlađe od 70 godina.

(Petak, 20 Rujan 2019 09:04)
Gong mira gradi se u Vukovaru

Na Olajnici u Vukovaru gradi se monumentalni spomenik Gong svjetskoga koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima.

(Petak, 20 Rujan 2019 08:32)
Započinje obnova OŠ Nikole Andrića

Vlada RH na današnjoj  je sjednici dala suglasnost za financiranje obnove OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, jedine neobnovljene ratom stradale škole u RH.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 15:21)
Vukovar se predstavio na sajmu u Hamburgu

Predstavnici Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara, Lučke uprave Vukovar i Luke Vukovar predstavili su destinaciju Vukovar na najvećem sajmu kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. koji je održan u Hamburgu od 11. do 13. rujna.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 13:18)
Umirovljenici na druženju u Adici

Hrvatska udruga umirovljenika i invalida rada grada Vukovara organizirala je tradicionalno druženje svojih članova u Park šumi Adica na kojem se okupilo oko 120 članova.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 12:07)
Pobjednik folklornih večeri je KUD Slavko Janković iz Rokovaca-Andrijaševaca

Sinoćnjom folklornom večeri završena je ovogodišnja Smotra folklora Vukovarsko-srijemske županije u okviru 54. Vinkovačkih jeseni, a od 7. rujna na pozornici u šatoru Vinkovačkih jeseni predstavilo se 39 društava.

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 12:02)
Vukovar postaje jedan od gradova svjetskog mira

Iz vukovarske gradske uprave priopćili su da Vukovar postaje jedan od gradova svjetskog mira, bogatiji za monumentalni i prepoznatljivi spomenik koji simbolizira mir, ljubav i prijateljstvo među narodima – Gong svjetskog mira. U priopćenju stoji:

(Četvrtak, 19 Rujan 2019 11:54)

Učenici Tehničke škole Nikole Tesle uspješni na LiDranu

Učenici Tehničke škole Nikole Tesle uspješni na LiDranu Foto:HRV

U četvrtak 21.2.2019. godine u vinkovačkom kazalištu "Joza Ivakić" održana je Županijska smotra LiDraNo za scenske nastupe.

Tehnička škola Nikole Tesle na ovogodišnjem LiDranu predstavila se tekstom učenika pod nazivom "Ćelava pjevačica na LidraNu". Tekst su uprizorili učenici drugog, trećeg i četvrtog razreda tehničara za računalstvo Dario Rendulić, Kristijan Kmet, Denis Paulenka, Luka Bogojević i Niko Tin Sablić pod mentorstvom profesorice Lilijane Radobuljac. U kategoriji srednjoškolskih skupnih nastupa, ovi su mladići predloženi za državnu smotru LiDraNo kao predstavnici Vukovarsko-srijemske županije.

U četvrtak 21.2.2019. u Poljoprivrednoj i šumarskoj školi u Vinkovcima održana je Županijska smotra literarnih radova. Iz Tehničke škole na Županijskoj smotri LiDraNa sudjelovala je učenica prvoga razreda tehničara za računalstvo Lucija Bilandžić. Lucija se na LiDraNu predstavila literarnim radom pod nazivom "Vrijedna divljenja", a mentorica joj je profesorica Irina Marić.

Pod mentorstvom profesora Damira Goluba i profesorice Irine Marić učenici Tehničke škole Nikole Tesle već tri godine zaredom uspješno sudjeluju na natjecanju "Ponos domovine" pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske. I ove godine učenici prvih i trećih razreda uspješno su prošli dva eliminacijska testa i domaćini su poluzavršnice natjecanja koje će se održati 2.ožujka  u Tehničkoj školi Nikole Tesle Vukovar.

Pročitano 300 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija