Ispiši ovu stranicu

Izabrani najljepša djevojka, snaša i momak

Ova se manifestacija održava već 52 godine Ova se manifestacija održava već 52 godine Ivica Vučković

Andrea Talavanić iz Semeljaca najljepša je djevojka, Marina Krizmanić iz Brestovca najljepša snaša, a Ivan Klobučar iz Starih Mikanovaca najljepši momak, tako je odlučio prosudbeni ocjenjivački sud 52. priredbe “Mladost i ljepota Slavonije” u Starim Mikanovcima. U konkurenciji je bilo osam djevojaka, šest snaša i sedam momaka.

Druga i treća djevojka su Mirna Molnar iz Starih Mikanovaca i Lorena Šebelić iz Siča, druga i treća snaša su Mirna Salopek iz Ivankova i Anita Vukovarac iz Prnjavora, a drugoplasirani i trećeplasirani momci su Ivan Miladinović iz Koritne i Filip Škariot iz Pakrac.

Pri ocjenjivanju najvažnija je bila narodna nošnja, a ocjenjivalo se i kako mladi nose tradicijsko ruho, kako ga predstavljaju i kako govore o svome selu i kraju.

Natjecatelje i okupljene pozdravili su predsjednica KUD-a “Šokadija” Stari Mikanovci Anica Lekić, načelnik Općine Stari Mikanovci Mario Milinković i Marija Budimir, pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije.

U glazbenom dijelu programa nastupili su domaćin KUD “Šokadija”, ŽPS ”Kraljice Bodroga” iz Bačkog Monoštora i Tamburaši za dušu, a prigodni program izveli u su i glumci Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca.

Pročitano 1225 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Milan Paun