Ispiši ovu stranicu

Predstavljen projekt Psst!

Na projektu surađuju brojne udruge i ustanove u kulturi Na projektu surađuju brojne udruge i ustanove u kulturi Foto: Marija Molnar

U Ružičkinoj kući u Vukovaru održana je početna konferencija EU projekta pod nazivom Psst! - partnerstvo u scenskom stvaralaštvu – razvoj modela sudioničke scenske kulture u Vukovaru.

Nositelj je projekta Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, a partneri Grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, Ogranak Matice hrvatske Vukovar, KUD Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav i Društvo Hrvatska žena Vukovar. Projekt je vrijedan 580 729,93 kune od čega EU sufinancira 493 620,44 kuna i trajat će 18 mjeseci. Cilj je projekta razvoj modela sudioničke kulture u području scenske kulture uključivanjem građana u sudioničko upravljanje i odlučivanje u lokalnoj scenskoj kulturi te poticanje razvoja i produkcije kulturnih sadržaja utemeljenih na lokalnim posebnostima, kao zajedničkih projekata građanskog i javnog sektora.

-Hrvatski je dom putem poziva Ministarstva kulture RH Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnoga partnerstva u kulturi dobio ovaj projekt za razvoj sudioništva i organizacija civilnoga društva koje će se sve zajedno uključiti kako bi tvorile jedan novi kulturni proizvod. Riječ je o hvale vrijednom i zanimljivom projektu u kojemu ćemo istraživati prošlost Vukovara iz vremena baroka kao i priče te legende, a koje će u konačnici biti tiskane u knjizi. Na kraju ćemo jednu ili nekoliko tih priča uprizoriti u predstavu, a u koju ćemo pozvati sve zainteresirane građane i udruge da se uključe i na taj način dobijemo nešto posebno u Vukovaru – istaknula je Ana Kustura iz Hrvatskoga doma Vukovar, voditeljica projekta, dodavši kako će se kroz projekt obrazovati i usmjeravati članovi umjetničkih organizacija i ustanova za aktivnija uključivanja u razvoj lokalne kulture

Konferenciju je pratio i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara, Dražen Kobašević.

-Čestitam Hrvatskom domu Vukovar na ovom projektu kao i svim partnerima među kojima je i Grad Vukovar kroz koordinatora projekta. Za nas je važno istaknuti da su u projekt uključene i brojne druge ustanove i udruge iz kulture koje će zajednički raditi i stvarati– rekao je Kobašević.

Ovim se projektom stvara jedinstveni kulturni proizvod, potiče građane na uključivanje u kulturno stvaralaštvo te izvrsno promiče Vukovar i njegove kulturne vrijednosti, poručeno je s konferencije. 

Pročitano 921 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar