NAJNOVIJE
Počelo prvenstvo u 1. Županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko-srijemskoj
 1. ŽNL NS Vukovar

Rezultati 1. kola: Croatia – Tomislav 1:4, Vrbanja – Borac 4:1, Mladost - Vidor Matijević 1:1, Negoslavci – Slavonac (G) 2:3, HAŠK Sokol – Posavac 4:2, Jadran – Fruškogorac 1:1, Frankopan – Slavonija 2:2, Budućnost – Sinđelić 7:3.

Poredak:

 1. Budućnost 3

 2. Tomislav 3

 3. Vrbanja 3

 4. HAŠK Sokol 3

 5. Slavonac G 3

 6. Jadran 3

 7. Frankopan 1

 8. Slavonija 1

 9. Vidor Matijević 1

 10. Mladost 1

 11. Negoslavci 0

 12. Fruškogorac 0

 13. Posavac 0

 14. Borac 0

 15. Croatia 0

 16. Sinđelić 0

U 2. kolu 24/25.8.2019. sastaju se: Tomislav – Sinđelić, Slavonija – Budućnost, Fruškogorac – Frankopan, Posavac – Jadran, Slavonac G – HAŠK Sokol, Vidor Matijević – Negoslavci, Borac – Mladost, Croatia – Vrbanja. Utakmice se igraju u 17,00 sati.

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 14:48)
"Faraon" otkrio krijumčare kokaina i heroina

Vukovarsko-srijemska policija je u akciji "Faraon" otkrila skupinu od deset krijumčara kokaina i heroina, zaplijenili su oko pola kilograma kokaina te 35 grama heroina koji su bili namijenjeni preprodaji na vukovarsko-srijemskom području.

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 13:09)
Odbačena kaznena prijava protiv Penave zbog objave videa djece

Općinsko državno odvjetništvo u Vukovaru odbacilo je kaznenu prijavu protiv vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je bio prijavljen za povredu privatnosti djeteta kada je u siječnju na internetskim stranicama Grada objavio snimku učenika srpske nacionalnosti kako sjede tijekom izvođenja hrvatske himne na nogometnoj utakmici. 

(Utorak, 20 Kolovoz 2019 12:54)
Sindikati zdravstva ne odustaju od sporazuma o povećanju plaća

Uoči sastanka s ministrom zdravstva Milanom Kujundžićem predsjednik Samostalnog sindikata zdravstva i zdravstvenog osiguranja Stjepan Topolnjak izjavio je da sindikati ne odustaju od povećanja plaća koje je dogovoreno tijekom kolektivnih pregovora, inače će pokrenuti sindikalne akcije.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 14:19)
Muškarac i dijete ispali iz čamca u Dunav

Pravodobnim postupanjem vukovarsko-srijemske granične policije iz Dunava su  izvučene dvije osobe koje su ispale iz čamca.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 10:32)
Jandroković i Plenković uputili izraze sućuti zbog smrti novinara Denisa Kuljiša

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković uputio je brzojav sućuti obitelji Kuljiš u povodu smrti novinara, pisca i publicista Denisa Kuljiša, ističući kako je svojim radom u novinarstvu ostavio trajan i neizbrisiv trag.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:05)
Znanstvenice potvrdile istinitost poruke nadbiskupa Hranića

Istraživanje koje su provele znanstvenice Instituta za društvena istraživanja pokazalo je da mladi traže uređenije društvo i potvrđuje riječi đakovačko-osječkog nadbiskupa Đure Hranića koji je tijekom propovjedi u Aljmašu rekao da mladi "odlaze tražeći svjetlo uređenijega društva", piše Večernji list.

(Ponedjeljak, 19 Kolovoz 2019 09:02)

Predstavljen projekt Psst!

Na projektu surađuju brojne udruge i ustanove u kulturi Na projektu surađuju brojne udruge i ustanove u kulturi Foto: Marija Molnar

U Ružičkinoj kući u Vukovaru održana je početna konferencija EU projekta pod nazivom Psst! - partnerstvo u scenskom stvaralaštvu – razvoj modela sudioničke scenske kulture u Vukovaru.

Nositelj je projekta Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, a partneri Grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, Ogranak Matice hrvatske Vukovar, KUD Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav i Društvo Hrvatska žena Vukovar. Projekt je vrijedan 580 729,93 kune od čega EU sufinancira 493 620,44 kuna i trajat će 18 mjeseci. Cilj je projekta razvoj modela sudioničke kulture u području scenske kulture uključivanjem građana u sudioničko upravljanje i odlučivanje u lokalnoj scenskoj kulturi te poticanje razvoja i produkcije kulturnih sadržaja utemeljenih na lokalnim posebnostima, kao zajedničkih projekata građanskog i javnog sektora.

-Hrvatski je dom putem poziva Ministarstva kulture RH Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnoga partnerstva u kulturi dobio ovaj projekt za razvoj sudioništva i organizacija civilnoga društva koje će se sve zajedno uključiti kako bi tvorile jedan novi kulturni proizvod. Riječ je o hvale vrijednom i zanimljivom projektu u kojemu ćemo istraživati prošlost Vukovara iz vremena baroka kao i priče te legende, a koje će u konačnici biti tiskane u knjizi. Na kraju ćemo jednu ili nekoliko tih priča uprizoriti u predstavu, a u koju ćemo pozvati sve zainteresirane građane i udruge da se uključe i na taj način dobijemo nešto posebno u Vukovaru – istaknula je Ana Kustura iz Hrvatskoga doma Vukovar, voditeljica projekta, dodavši kako će se kroz projekt obrazovati i usmjeravati članovi umjetničkih organizacija i ustanova za aktivnija uključivanja u razvoj lokalne kulture

Konferenciju je pratio i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara, Dražen Kobašević.

-Čestitam Hrvatskom domu Vukovar na ovom projektu kao i svim partnerima među kojima je i Grad Vukovar kroz koordinatora projekta. Za nas je važno istaknuti da su u projekt uključene i brojne druge ustanove i udruge iz kulture koje će zajednički raditi i stvarati– rekao je Kobašević.

Ovim se projektom stvara jedinstveni kulturni proizvod, potiče građane na uključivanje u kulturno stvaralaštvo te izvrsno promiče Vukovar i njegove kulturne vrijednosti, poručeno je s konferencije. 

Pročitano 424 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija