NAJNOVIJE
Počela proslava Vinkova u Iloku

Povodom blagdana svetoga Vinka, zaštitnika vinogradara i vinara koji se obilježava 22. siječnja, u Iloku je održano pokladno jahanje gradskim ulicama.

(Subota, 19 Siječanj 2019 23:25)
Bandić podržao projekt Kuća sjećanja u Vukovaru

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić dao je potporu projektu "Kuća sjećanja" u Vukovaru.

(Subota, 19 Siječanj 2019 21:40)
Zlatko Dalić u Vinkovcima na predstavljanju knjige

U Vinkovcima u organizaciji Rotary kluba Vinkovci 1937. predstavljena je knjiga "Zlatko Dalić - Rusija naših snova".

(Petak, 18 Siječanj 2019 21:20)
Penava osudio sukob maloljetnih navijača

U izjavi za novinare gradonačelnik Vukovara Ivan Penava osudio je sukob nekoliko maloljetnih osoba pripadnika dviju navijačkih skupina.

(Petak, 18 Siječanj 2019 17:40)
Ovogodišnje Vinkovačke jeseni pod sloganom “Tri nam drage riječi”

Održana je prva sjednica Organizacijskog odbora vinkovačkih jeseni na kojoj su članovi jednoglasno prihvatili ideju scenaristice svečanosti otvorenja 54. Vinkovačkih jeseni Ane Cvenić koja je za slogan predložila naziv “Tri nam drage riječi” rekavši kako se iza toga naziva kriju Slavonija, Srijem i Baranja.

(Petak, 18 Siječanj 2019 14:43)
PU vukovarsko-srijemska: Sukob dvije navijačke skupine

Nakon dojave o fizičkom sukobu više osoba na vukovarskom autobusnom kolodvoru, 16. siječnja, oko 19,20 sati djelatnici PU vukovarsko-srijemske na mjestu događaja zatekli su nekoliko sudionika.

(Petak, 18 Siječanj 2019 13:42)
Raspušteno Gradsko vijeće grada Iloka

Vlada RH prihvatila je rješenje o raspuštanju Gradskog vijeća grada Iloka zbog nepravovremenog donošenja proračuna, javlja Hina.

(Četvrtak, 17 Siječanj 2019 15:10)

Predstavljen projekt Psst!

Na projektu surađuju brojne udruge i ustanove u kulturi Na projektu surađuju brojne udruge i ustanove u kulturi Foto: Marija Molnar

U Ružičkinoj kući u Vukovaru održana je početna konferencija EU projekta pod nazivom Psst! - partnerstvo u scenskom stvaralaštvu – razvoj modela sudioničke scenske kulture u Vukovaru.

Nositelj je projekta Javna ustanova u kulturi Hrvatski dom Vukovar, a partneri Grad Vukovar, Gradski muzej Vukovar, Ogranak Matice hrvatske Vukovar, KUD Kolo, Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav i Društvo Hrvatska žena Vukovar. Projekt je vrijedan 580 729,93 kune od čega EU sufinancira 493 620,44 kuna i trajat će 18 mjeseci. Cilj je projekta razvoj modela sudioničke kulture u području scenske kulture uključivanjem građana u sudioničko upravljanje i odlučivanje u lokalnoj scenskoj kulturi te poticanje razvoja i produkcije kulturnih sadržaja utemeljenih na lokalnim posebnostima, kao zajedničkih projekata građanskog i javnog sektora.

-Hrvatski je dom putem poziva Ministarstva kulture RH Kultura u centru – potpora razvoju javno-civilnoga partnerstva u kulturi dobio ovaj projekt za razvoj sudioništva i organizacija civilnoga društva koje će se sve zajedno uključiti kako bi tvorile jedan novi kulturni proizvod. Riječ je o hvale vrijednom i zanimljivom projektu u kojemu ćemo istraživati prošlost Vukovara iz vremena baroka kao i priče te legende, a koje će u konačnici biti tiskane u knjizi. Na kraju ćemo jednu ili nekoliko tih priča uprizoriti u predstavu, a u koju ćemo pozvati sve zainteresirane građane i udruge da se uključe i na taj način dobijemo nešto posebno u Vukovaru – istaknula je Ana Kustura iz Hrvatskoga doma Vukovar, voditeljica projekta, dodavši kako će se kroz projekt obrazovati i usmjeravati članovi umjetničkih organizacija i ustanova za aktivnija uključivanja u razvoj lokalne kulture

Konferenciju je pratio i pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara, Dražen Kobašević.

-Čestitam Hrvatskom domu Vukovar na ovom projektu kao i svim partnerima među kojima je i Grad Vukovar kroz koordinatora projekta. Za nas je važno istaknuti da su u projekt uključene i brojne druge ustanove i udruge iz kulture koje će zajednički raditi i stvarati– rekao je Kobašević.

Ovim se projektom stvara jedinstveni kulturni proizvod, potiče građane na uključivanje u kulturno stvaralaštvo te izvrsno promiče Vukovar i njegove kulturne vrijednosti, poručeno je s konferencije. 

Pročitano 217 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija