Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga Krvava istina

Knjiga Krvava istina doživjela je svoje treće izdanje Knjiga Krvava istina doživjela je svoje treće izdanje Foto: M.Đermadi

U Pastoralnome centru sv. Bono predstavljeno je treće izdanje knjige Krvava istina.

Potresno je to svjedočanstvo mještana Lovasa i Opatovca o stradanjima tijekom Domovinskoga rata nakon okupacije tih mjesta od strane tadašnje JNA i srpskih paravojnih postrojba.

Ovo je treće izdanje  knjige koja je prvi puta izašla iz tiska 2004. godine nakon čega je izašlo dopunjeno izdanje 2007. a ovo treće izdanje nosi simbolički naslov Novome životu ususret, kazao je urednik knjige Stjepan Pančić.

O strahotama kroz koje je prošao zajedno sa svojim sumještanima u Lovasu govorio je zamjenik načelnice Općine Lovas Ivan Mujić koji je jedan od 13-orice preživjelih u minskome polju u koje su bili utjerani, a potom im je pucano u leđa.

U Lovasu  i Opatovcu je tijekom okupacije stradalo 90 mještana, Hrvata, Mađara i drugih nesrpskih mještana.

Iako je za dvanaest osoba donesena nepravomoćna presuda za zločine  počinjene u tim mjestima dalje od toga, nažalost, nije učinjeno i to će zauvijek ostati otvorena rana  u duši preživjelih jer im do sada pravda nije pružila zadovoljštinu kažnjavajući zločince, zaključio je rednik knjige Stjepan Pančić.

Moderator promocije bio je Vedran Vuleta.

Pročitano 1162 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI