Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 62
Ispiši ovu stranicu

Predstavljena knjiga Vukovar vjekovni grad

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Vukovar vjekovni grad koja opisuje povijest grada na Dunavu, njegovu ulogu i stradanje u Domovinskome ratu kao i Vukovar danas.

Autori tekstova su Vlado Horvat,  Dražen Živić i Milan Paun. Riječ je o manjoj monografiji koja je objavljena u izdanju naklade Privlačica iz Vinkovaca kazao je na predstavljanju knjige njen producent  i osnivač nakladne kuće Privlačica Martin Grgurevac. Dodao je kako je ova knjiga rezultat razgovora i dogovora o realizaciji jedne manje monografije koja bi bila pristupačna ne samo vukovarskoj čitalačkoj publici, nego i svima koji dođu u grad i žele doznati nešto više o njemu.

Tekstovi su obogaćeni brojnim fotografijama povijesti Vukovara, Domovinskoga rata, ali i Vukovara danas, kazao  je urednik knjige Petar Elez naglasio je kako ipak nije riječ o klasičnoj monografiji, nego o svojevrsnome povijesnome vodiču kroz Vukovar

Uredništvo knjige potpisuju još i Ruža Marić, Ivan Hubalek, Ivanka Miličić i Jelena Miškić, a knjiga će se uskoro  moći  naći u Gradskome muzeju Vukovar, vukovarskim knjižarama, Hotelu Lav i Muzeju vučedolske kulture.

Pročitano 1094 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI