NAJNOVIJE
Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 10:21)
Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan

Danas je Uskrs, najveći kršćanski blagdan, kojim se slavi središnji događaj kršćanstva - Kristovo uskrsnuće od mrtvih.

(Nedjelja, 21 Travanj 2019 07:49)
Mladež HDZ-a grada Vukovara povodom Uskrsa tradicionalno dijelila pisanice

Povodom blagdana Uskrsa Mladež HDZ-a grada Vukovara i ove je godine u središtu grada, na Strossmayerovom šetalištu, dijelila građanima pisanice.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:27)
Povodom blagdana Uskrsa članovi vukovarskog HKS-a dijelili pisanice

Svojim sugrađanima povodom blagdana Uskrsa pisanice su u središtu grada dijelili  članovi  Hrvatske Konzervativne Stranke (HKS-a) Vukovar.

(Subota, 20 Travanj 2019 13:20)
Kršćani slave Veliku subotu

Velika subota slavi se u dan prije Uskrsa, a zajedno s Velikim četvrtkom i Velikim petkom čini Vazmeno trodnevlje.

(Subota, 20 Travanj 2019 09:35)
Veliki je petak

Veliki petak je spomendan Isusove muke i smrti.

(Petak, 19 Travanj 2019 14:00)
Moliški Hrvati posjetili Vukovar

U Gradskoj vijećnici u Vukovaru gradonačelnik Ivan Penava sa suradnicima primio je skupinu Hrvata iz Italije koja je došla u posjet Vukovaru.

(Petak, 19 Travanj 2019 13:33)

Predstavljena knjiga Vukovar vjekovni grad

U Gradskoj knjižnici Vukovar predstavljena je knjiga Vukovar vjekovni grad koja opisuje povijest grada na Dunavu, njegovu ulogu i stradanje u Domovinskome ratu kao i Vukovar danas.

Autori tekstova su Vlado Horvat,  Dražen Živić i Milan Paun. Riječ je o manjoj monografiji koja je objavljena u izdanju naklade Privlačica iz Vinkovaca kazao je na predstavljanju knjige njen producent  i osnivač nakladne kuće Privlačica Martin Grgurevac. Dodao je kako je ova knjiga rezultat razgovora i dogovora o realizaciji jedne manje monografije koja bi bila pristupačna ne samo vukovarskoj čitalačkoj publici, nego i svima koji dođu u grad i žele doznati nešto više o njemu.

Tekstovi su obogaćeni brojnim fotografijama povijesti Vukovara, Domovinskoga rata, ali i Vukovara danas, kazao  je urednik knjige Petar Elez naglasio je kako ipak nije riječ o klasičnoj monografiji, nego o svojevrsnome povijesnome vodiču kroz Vukovar

Uredništvo knjige potpisuju još i Ruža Marić, Ivan Hubalek, Ivanka Miličić i Jelena Miškić, a knjiga će se uskoro  moći  naći u Gradskome muzeju Vukovar, vukovarskim knjižarama, Hotelu Lav i Muzeju vučedolske kulture.

Pročitano 262 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Mirjana Đermadi

mirjana.djermadi@hrv.hr

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija