Ispiši ovu stranicu

Muzej vučedolske kulture dobio prvu nagradu za inovaciju godine

Muzej posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa zamjenicima Muzej posjetio gradonačelnik Ivan Penava sa zamjenicima Foto: Grad Vukovar

Na Danima hrvatskog turizma 2018. održanima u Hvaru, Muzej vučedolske kulture dobio je prvu nagradu u kategoriji Inovacija godine 2018.  Tim je povodom gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa svojim zamjenicima Ivanom Mujkić i Marijanom Pavličekom posjetio muzej.


Nagrada se dodjeljuje tvrtci ili organizaciji koja ima najinovativniji proizvod, uslugu ili proces u turizmu, što znatno doprinosi turističkom iskustvu destinacije, a mogli su se natjecati subjekti čije su se inovacije odnosile na inovacije vezane uz turistički doživljaj, turistički proizvod te IT solucije u turizmu.

Muzej vučedolske kulture za tu je nagradu predložila Turistička zajednica grada Vukovara s naglaskom na njihov najnoviji projekt - pedagoško-edukacijski program Dječji vodič „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa koje najmlađima putem slikovnice i vodiča približavaju prapovijesnu Vučedolsku kulturu.

 

Dolkine price


-Ocjenjivačko je povjerenstvo ocijenilo da tu nagradu uz „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa zaslužuje i cjelokupan koncept muzeja jer su i cjelovitikoncepti sam pristup inovativni, pojašnjava direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara Marina Sekulić.

Ravnateljica Muzeja Mirela Hutinec rekla je kako su izuzetno ponosni na tu nagradu i zahvalni Turističkoj zajednici grada Vukovara na prijedlogu za nominaciju.
- Zahvalni smo i ocjenjivačkom sudu koji nas je prepoznao kao inovativan muzej kojega je u tri i pol godine posjetilo više od 200.000 posjetitelja koji su doživjeli prapovijest kroz naš stalni postav, ali i mnoge druge aktivnosti od multimedijalnih vodiča, audio vodiča do najnovije pedagoško-edukativne aktivnosti za najmlađe – Dječjeg vodiča „Dolkine priče“ i Dnevnika malog arheologa, rekla je Hutinec.

Za pedagoško-edukacijski program Dječji vodič „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa Hrvatsko muzejsko društvo  dodijelilo je protekloga tjedna ravnateljici muzeja Mireli Hutinec i kustosici Mirni Šuljug i posebno priznanje.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava čestitao je ravnateljici Mireli Hutinec kako na ovome postignuću tako i na cjelokupnome doprinosu koji Muzej vučedolske kulture ima na turistički razvoj grada Vukovara.
- Dobro je primati nagrade, napose od struke, priznanje govori da ste dobri, kvalitetni, konkurentni,  potvrđuju da ekipa u muzeju na čelu s ravnateljicom jako puno i dobro radi, da imaju moderan pristup i u stanju su odgovoriti na ovakve izazove. Ove nagrade znače jako puno za razvoj turizma u gradu Vukovaru jer muzeju osiguravaju i besplatan marketing, a pedagoško-edukacijski program Dječji vodič „Dolkine  priče“ i Dnevnik malog arheologa kod najmlađih razvijaju kulturu posjećivanja muzeja i ljubav prema arheologiji. Nadam se da je ovo jedna izuzetno dobra i kvalitetna pozivnica svima da posjete naš muzej, ali i poticaj upravi muzeja i svima nama da nastavimo s kvalitetnim radom i donosimo ovakve nagrade u naš grad, naglasio je Penava.

Ravnateljica muzeja dodala je kako u iduće četiri godine planiraju realizirati Arheološki park  Vučedol kojemu je nositelj Muzej vučedolske kulture, a partneri Ministarstvo kulture, grad Vukovar, Turistička zajednica Vukovara i Luka Vukovar. Riječ je o najvećem Vladinom projektu u kulturi, vrijednom gotovo 100 milijuna kuna, koji bi trebao biti završen do lipnja 2022. godine, a Arheološki park bi uz rekonstruirano vučedolsko naselje i rekonstruiranu ljevaonicu bakra trebao sadržavati i istraživački centar, farmu, planetarij, poučnu stazu kao i restoran.

Muzej vučedolske kulture otvoren je u lipnju 2015. godine, a realiziran u sklopu projekta „Vukovar-Vučedol-Ilok“ Vlade RH, Ministarstva kulture i Razvojne banke Vijeća Europe.

Pročitano 1208 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić