NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Otvoren jubilarni 20.Vukovarski festival komorne glazbe

Festival tradicionalno započinje podizanjem festivalske zastave Festival tradicionalno započinje podizanjem festivalske zastave Foto: Marija Molnar

Podizanjem festivalske zastave u perivoju dvorca Eltz otvoren je jubilarni 20.Vukovarski festival komorne glazbe. Jedan je od najvažnijih i najprepoznatljivijih kulturnih događanja u gradu posljednja dva desetljeća, a na njemu su nastupala najpoznatija imena hrvatske glazbene scene.

Ovogodišnji festival nosi naziv Vukovar pod zvijezdama, otvorila ga je zamjenica vukovarskoga gradonačelnika Ivana Mujkić, a prvi je koncert održan u Hrvatskome domu Vukovar. Nastupili su sopranistica Valentina Fijačko Koić i tenor Tomislav Mužek uz klavirsku pratnju Vlaste Gyure Pičulin, inače umjetničke ravnateljice festivala.

Drugi je koncert na programu 18.rujna kada nastupa Zagrebačka filharmonija u perivoju dvorca Eltz, a treći 20.rujna u crkvi Sv.Filipa i Jakova i nastup violinista Oresta Shurgota.

Vukovarski festival komorne glazbe utemeljili su 1999. godine Gradski muzej Vukovar, Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatska paneuropska unija i Hrvatsko društvo glazbenih umjetnika. 

Pročitano 134 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija