NAJNOVIJE
Predstavljen projekt „Na leđima konja do nove budućnosti“

Konjički klub Dunavski raj iz Vukovara  predstavio je na konferenciji za novinare EU projekt  „Na leđima konja do nove budućnosti“. Nositelj projekta je Konjički klub Dunavski raj, a partneri su mu Udruga za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica Vukovar i Lokalna akcijska grupa Srijem.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 16:07)
Potpisani ugovori za proizvodnju češnjaka

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru Ugovore o proizvodnji češnjaka za sezonu 2018./2019., s predstavnicima 16 OPG-ova potpisali su župan vukovarsko-srijemski Božo Galić i upraviteljica poljoprivredne zadruge Češnjak Mara Čuljak.

(Ponedjeljak, 24 Rujan 2018 15:47)
Održan XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca

Na aerodromu u Borovu naselju održan je XI Memorijal vukovarskih zrakoplovaca u spomen hrvatskim braniteljima, članovima Aerokluba Borovo, poginulima u Domovinskom ratu.

(Nedjelja, 23 Rujan 2018 12:28)
Počeo Tjedan sporta

Na inicijativu Europske komisije Središnji državni ured za šport organizirao je Europski tjedan sporta koji je započeo 22. rujna i trajat će do 30. rujna.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:48)
204. vukovarska brigada proslavila 27. rođendan

Polaganjem vijenaca i svečanim programom u Vukovaru je obilježena 27. obljetnica ustrojstva legendarne 204. vukovarske brigade koja je 1991. godine u Domovinskome ratu branila Vukovar i područje nekadašnje Općine Vukovar.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:17)
Platforma Desno predstavila se u Vukovaru

Politički projekt DESNO u Vukovaru je održao prvo javno predstavljanje svoje političke platforme kroz deset temeljnih teza političkog preporoda hrvatske državnosti.

(Subota, 22 Rujan 2018 14:07)
U Hrvatskoj je svakodnevno 45 slučajeva nasilja u obitelji

Povodom Nacionalnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Vukovarsko-srijemske županije uputilo je priopćenje za javnost u kojemu stoji:

(Petak, 21 Rujan 2018 15:15)

Rumunjski film pobjednik festivala u Vukovaru

Zbog kiše svečanost zatvaranja nije održana na terasi Agencije za vodne putove, nego u Hrvatskome domu Zbog kiše svečanost zatvaranja nije održana na terasi Agencije za vodne putove, nego u Hrvatskome domu Milan Paun

Dodjelom osam nagrada u Hrvatskome domu Vukovar završio je 12. vukovarski filmski festival - festival podunavskih zemalja.

Zlatni šlep za najbolji dugometražni film osvojio je rumunjski kandidat za američku filmsku nagradu Oscar "Ne zanima me ako u povijesti ostanemo zapisani kao barbari" redatelja Radu Jude.

Najbolji je kratki igrani film „Lacrimosa“ austrijske redateljice Tanje Mairitsch.

U kategoriji dokumentarnoga filma Zlatni šlep pripao je bugarskome filmu „Jam Session“ redatelja Borislava Koleva.

Redatelji su primili i novčane nagrade u iznosu od tisuću i pet stotina eura.

Posebno priznanje žiri je dao bugarskome filmu „Radiogram“ redateljice Rouzie Hassanove.

Nagradu za životno djelo primio je ugledni hrvatski glumac Zdenko Jelčić, a nagradu Krsto Papić za poseban doprinos hrvatskoj kinematografiji dobila je glumica Mirjana Majurec.

Direktor, producent i selektor festivala Igor Rakonić festival je ocijenio uspješnim te izrazio zadovoljstvo brojem gledatelja.

Okupljene je pozdravio i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Čast zatvaranja festivala pripala je kratkom hrvatskome filmu "Nisam pio" te igranome filmu "Radiogram". Prikazan je i jednominutni film "I ja želim isti takav daljinski" koji su za vrijeme festivala snimili učenici polaznici filmske radionice pod vodstvom Zvonimira Rumbolta.

vff zatvarranje publika

Pročitano 217 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija