Ispiši ovu stranicu

HKGD Dunav upriličilo koncert „Lijepom našom kroz pjesmu i ples“

Članovi HKGD Dunav oduševili vukovarsku publiku Članovi HKGD Dunav oduševili vukovarsku publiku Foto: R. Rac

U prepunom Hrvatskom domu Vukovar Hrvatsko kulturno-glazbeno društvo Dunav iz Vukovara upriličilo je svečani godišnji koncert „Lijepom našom kroz pjesmu i ples“ u povodu 151 godina djelovanja i ususret obilježavanju Dana grada Vukovara na kojem su kao posebni gosti nastupili HKUD "Valpovo 1905" iz Valpova. 

- Niz godina članovi HKGD Dunav svome gradu uoči Dana grada poklanjaju veliki godišnji koncert. Naši članovi, oni najmanji kao i veterani uvijek žele nešto pokloniti svome gradu za njegov rođendan, a godišnji koncert Društva najprimjerenija je manifestacija kojom naši sugrađani i svi naši gosti mogu vidjeti bogatstvo kulturne baštine, tradicije, folklora, ali i ujedno sve što smo pripremali u proteklih godinu dana - izjavio je Zlatko Hegeduš, predsjednik umjetničkog odbora HKGD Dunav.
03 ZLATKO HEGEDUS
Zlatko Hegeduš, predsjednik umjetničkog odbora HKGD Dunav

Hegeduš je podsjetio kako će na koncertu izvesti niz slavonskih, bunjevačkih, dalmatinskih, međimurskih i brojnih drugih pjesama i plesova jer će na taj simboličan način povezati kulturnu baštinu cijele Hrvatske, pa i šire budući da je na koncertu izvedeno i Subotičko kolo.

Program koncerta uredili su Zlatko i Dario Hegeduš, a izvođače su pripremile Marija Ams, Marijana Hegeduš, Ana Mrgan, Kristina Hegeduš, Ivana Kramer i Lucija Ljepović.

Koncert je okupio veliki broj naših sugrađana, a u dvorani Hrvatskoga doma Vukovar tražilo se mjesto više.

02 POZORNICA PUBLIKA
U Hrvatskom domu Vukovar tražilo se slobodno mjesto

Ispred Vukovarsko-srijemske županije, koncertu je nazočio prvi zamjenik vukovarsko-srijemskog župana Damir Barna. Rekao je kako je Društvo ponos našega grada, ali i cijele županije, a svojim radom su nadišli okvire grada i županije.

- Iskreno im čestitam na svim uspjesima i želim puno sreće u daljnjem radu, a ja im obećavam da će i u budućnosti imati podršku Vukovarsko-srijemske županije - rekao je Barna.

04 IZ ZRAKA
Koncert je obilovao bogatim i šarolikim programom

Ispred Grada Vukovara koncertu su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Grada Vukovara Tomislav Šota,  dogradonačelnica Vukovara Ivana Mujkić i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić.

- Moramo naglasiti da HKGD Dunav jako puno znači za naš grad kao vjerni čuvari hrvatske i slavonske kulturne baštine i tradicije. Izuzetno mi je drago što to sve prenose na mlađe članove kojih je sve više. Sretna sam što sam večeras ovdje i nadam se kako će Društvo organizirati što više ovakvih koncerata - rekla je dogradonačelnica Mujkić, naglašavajući kako Grad Vukovar ima izvrsnu suradnju s Društvom koje sudjeluje u čitavom nizu manifestacije koje Grad organizira, dok Grad rad društva potpomaže kroz redovno sufinanciranje udruga.

05 S PODA
Spoj kulture, baštine i tradicije kojega Društvo njeguje već 151 godinu

Pročelnica Sekulić iskazala je veliko zadovoljstvo što HKGD Dunav postoji duže od stoljeća i pol, a posebno ju veseli što je Društvo opstalo i u ratnim godinama.
- HKGD Dunav čini neizostavni segment u kulturnom i društvenom životu grada na Dunavu. Veselim se što jako puno mladih iskazuje interes za ovakvu vrstu kulturne baštine, što nam jamči da će ovo Društvo opstati i u budućnosti.  
06 PUBLIKA
Publika HKGD Dunav poželjela još puno uspješnih nastupa

Po završetku koncerta oduševljena publika pohvalila je rad Društva i njegovanje tradicijske kulture u Vukovaru, poželjevši im još puno uspješnih nastupa diljem domovine i svijeta.

Pročitano 2472 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac