Ispiši ovu stranicu

Predstavljen roman "Dva mjeseca za život"

Branimir Kurmaić, autor knjige Branimir Kurmaić, autor knjige Foto: R. Rac

U Pastoralnome centru sv. Bone u Vukovaru održana je promocija knjige "Dva mjeseca za život", romana prvijenca Vukovarca Branimira Kurmaića.

Kurmaić je profesor filozofije i prevoditelj s engleskoga jezika, koji od malena gaji ljubav prema književnosti. Autor je nekoliko neobjavljenih romana, a  roman "Dva mjeseca za život" prvo mu je objavljeno djelo izdano u naknadi od 200 primjeraka.

Roman je fikcionalna priča koja pronosi vjerski angažiranu poruku o svetosti života, s pripovijedanjem iz fokalizacijske točke živoga, a nerođenoga djeteta.

Kurmaić je objasnio kako je glavni lik romana abortirani dječak Danijel, koji promatra živote svojih roditelja te situacije u kojima su se nalazili, a koje su rezultirale odlukom njegove majke o činu pobačaja. Dodao je kako roman govori i o važnosti praštanja. 

Knjigu je izdala Udruga katoličkih intelektualaca čiji je Kurmaić također član, a urednica knjige je Ružica Pšihistal. Uz autora i urednicu knjige na promocije je govorio i fra Ivica Jagodić, gvardijan samostana i crkve sv. Filipa i Jakova.

- I u budućnosti bih se volio nastaviti baviti pisanjem romana koji se ne bi nužno bavili temama abortusa, no svakako bi bila riječ o vjerskim temama. Volio bih kada bih s romanom "Dva mjeseca za život" odgovorio žene od čina abortusa, jer bi to značilo da je njegovo pisanje i izdavanje imalo smisla - zaključio je Kurmaić.

Pročitano 2037 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Kultura i tradicija

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac